Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

Problemy ze snem 18 miesięcznego szkraba

Data utworzenia : 2016-12-02 10:59 | Ostatni komentarz 2017-03-29 18:02

Syba1991

2642 Odsłony
41 Komentarze

Mój syn nigdy nie spał idealnie ale teraz jest juz tragicznie. Budzi sie codziennie jak w zegarku o 3.30 chodzi spać 19-20, mamy stały rytm dnia wieczorem nic sie nie zmienia. Jest bajka, kolacja, kąpiel i sen. Zemby juz wszystkie ma, raczej go nic nie boli. Pediatra mówi ze jest zdrowy i trzeba to przejść. Jestem teraz w drugiej ciąży pierwszy miesiąc. Trudno mi pogodzić to wszystko. Nie wiem co mam robić chodzę juz ledwo żywa. Prosze o pomoc.

2017-03-29 18:02

M.Godyla ważne że już się tym nie przejmujesz i jesteś przez to spokojna:) Roksana my szczepimy 6w1 i córka bardzo łagodnie to przechodzi, ale warto wiedzieć o istnieniu Altacet, mi o nim nie wspominali w przychodni.

2017-03-29 11:47

M.Godyla, widać taka natura. Moja córka lada moment będzie miała 17 miesięcy i też dalej budzi się w nocy. Roksana widocznie potrzebuje jeszcze w nocy zjeść,. Moja córka też nie zaśnie jak piersi nie dostanie. Gdy nie idą akurat zęby na 2-3, czasem 4 pobudki, biorąc pod uwagę iż zasypia 19-20 i wstaje 6-7 rano. ALtacet stosujemy po każdym szczepieniu. Już na pierwszym szczepieniu pediatra poleciła nam go kupić. Po szczepieniu zaraz smaruję lekką warstwą i poza pierwszym razem, do tej pory nigdy córci nóżka, czy rączka nie bolała, nie było obrzęku ani nic, także polecam.

2017-03-28 21:20

U nas w przychodni też polecają Altacet po szczepieniach, ale ja nigdy nie stosowałam bo mała na szczęście do tej pory dobrze znosiła szczepienia. Dobrze, że Twoja szwagierka powiedziała Ci o tym i ulżyło Twojemu synkowi.

2017-03-28 20:46

M.Godyla to mnie pocieszylas ... u nas (młody 18 mies) budzi się w nocy 4 razy na karmienie (stopniowo zmniejszam mu ilość miarek mleka względem wody, nawet miałam przeszukać forum, żeby poczytać komentarze matek które już taki sposób mają za sobą), ale to kurcze nic nie daje ... a efekt ? Budzi się milion razy częściej i z równie okropnym płaczem co wcześniej ... Dziewczyny my szczepimy tymi refundowanymi. Synka chyba tak mięśnie bolały po tych szczepieniach że jak nigdy nawet się dotknąć do rąk a zwłaszcza tej jednej nie dał. Dopiero szwagierka przyszła i dała mi Altacet żeby mu posmarować, mówi że u niej w przychodni po kazdych szczepieniach to zalecali i po zastrzykach również. I faktycznie jak posmarowałam to jak ręką odjal.

2017-03-28 13:41

Witam nie ma się czym martwić mam 19 miesięcznego syna do tej pory budzi się 3 razy w nocy z tego raz na jedzenie i wszystkie pobudki są z okropnym płaczem, byłam z tym u pediatrów i to nie u 2, 3, czy 4 tylko już u 8 każdy stwierdził to samo natura dziecka nie które mają tak do 5 roku życia także powiem szczerze jako matka wyluzowałam i poprostu robię swoje

2017-03-27 17:02

Silver, o tak moje dziewczyny bardzo się różnią od siebie. Z zasypianiem będzie dobrze, jak teraz Ci ładnie bez problemów zasypia :)

2017-03-27 14:33

O widzisz Moona masz różne dzieci:) ciekawa jestem jak u mnie będzie z zasypianiem jak będzie większa, bo całe życie przy piersi czy na brzuszku nie będzie usypiana:)

2017-03-26 08:45

Roksana, jak ze wszystkim zapłacisz to od razu inne podejście. Silver, ja tak dobrze miałam z Julą zasypiała w sekundzie a Hania czasami godzinę,ale na szczęście jest już poprawa i to zasypianie nie trwa tak długo.