Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Audiobooki dla dzieci

Data utworzenia : 2014-02-27 09:28 | Ostatni komentarz 2021-10-13 11:53

Proud Mommy

6582 Odsłony
31 Komentarze

Kilka miesięcy temu za śmieszną kwotę kupiłam córce kilka audiobooków z bajkami Disneya. Słuchałyśmy ich wiele razy podczas różnych czynności (odpoczynek, zabawa). Świetnie sprawdziły się jako alternatywa dla kołysanek. Obecnie korzystam z nich, gdy mam jakąś pilną pracę w domu. Wtedy zamiast włączania telewizora puszczam bajki, a córka bawi się zabawkami. Oczywiście nie traktuję audiobooków jako zamienniki książek. Te również czytamy i oglądamy. Jednak uważam, że mogą być ich alternatywą, która również rozwija i pobudza do pracy wyobraźnię. A co wy o tym sądzicie? Korzystacie z audiobooków?

2021-10-13 11:53

Takie audiobooki dla maluszka bardzo dobra sprawa bo w sumie gdzieś tam w tle on słyszy tą opowieść. Musi sobie w jakiś sposób to wyobrazić i jest to dla niego bardzo kreatywne rozwija jego umysł i wyobraźnię u nas do tej pory jeszcze nie próbowaliśmy audiobooków ale bardzo mnie do tego zachęciłyscie często słuchamy muzyki dla dzieci która idzie gdzieś tam w tle natomiast telefonu nie daje póki co małemu jeszcze nigdy do ręki nie dostał i raczej nie dostanie bo jeżeli dostanie raz drugi trzeci to będzie się go domagał będzie wiedział że jest to coś co wolno jest mu używać natomiast moim zdaniem telefon nie jest dla dzieci wiem że wielu rodziców daje aby mieć chwilę świętego spokoju lub po prostu możliwość aby zrobić cokolwiek go w domu  jest wiele innych sposobów często małemu rozkładam jakieś zabawki gdy muszę iść zrobić coś w kuchni albo  jego książeczki jest już w takim wieku że naprawdę widzę potrafi chwilę nad tym usiąść i sam się zainteresować

Konto usunięte

2021-10-13 09:27

Po prostu schować telefon i nie pokazywać mu podczas sluchania audiobooków.M ożna rownież kupić jakis przenośny odtwarzacz plików mp3 z glosnikiem. Tak aby pominąć kwestię telefonu.

Jeśli szukałabyś miejsca do zamówienia wartościowych audiobooków, polecam tę księgarnię:

https://www.eduksiegarnia.pl/audiobooki

Jest tam wiele dobrych pozycji dla najmłodszych. 

2021-10-12 14:08

Talura Monia ma rację przecież są głośniki (sama mam JBL za parę groszy) do których możesz podłączyć telefon i go schować przed dzieckiem. Tak samo możesz włączyć audiobooka na laptopie a go obrócić albo położyć tak żeby dziecko nie widziało. 

Ja polecam legimi. Mąż ma, koszt miesięczny w zależności od pakietu to ok 40 zł ale jak ktoś lubi audiobooki to wykorzysta. Wiem że fajną ofertę ma też empik go. 

2021-10-12 12:54

Ja kupiłam radioodtwarzacz taki za 170zl. Już potrafi obsługiwać, na pen drive zgrałam muzykę z bajek Dysneya, i mamy mp3 z opowiadaniami zasypia spokojnie  :) Na telefonie również zdarza mi się puszczać, ale jak nie mam innego wyjścia bo na przykład jedziemy na wycieczkę samochodem ( tym samym umilam jazdę).

Audiobooki najczęściej zamawiam na Virtualo

https://virtualo.pl/audiobooki/

Jest wiele propozycji dla dzieciaków. 

2021-10-12 12:43

A nie możesz włączyć dziecku z telefonu, podłączyć do głośnika i schować telefon? 

Myske ze dziecko będzie słuchało 

2021-10-12 10:36

Jak przekonać malucha do słuchania audiobooków a nie korzystania z telefonu? 

2015-07-28 00:08

Dokladnie. Troszke urozmaicac trzeba dziecku czad

2015-07-27 21:34

Ja też wolę książki ale... jeśli jest to i to to równowaga jest zachowana :P