Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowe ssanie, mowa i zgryz (284 Wątki)

Butelka ze smoczkiem czy kubek 360°

Data utworzenia : 2015-05-05 05:34 | Ostatni komentarz 2022-09-11 18:16

Konto usunięte

15964 Odsłony
113 Komentarze

Witam wszystkich. Jestem tu nowa i mam nadzieję, że pomożecie mi w niektórych sprawach. Mam 7-miesięcznego synka i zastanawiam się od kiedy najlepiej zacząć używać kubka 360°? Słyszałam , że długie picie ze zwykłej butelki powoduje wadę zgryzu a nie chcę zrobić mojemu maluszkowi krzywdy. Proszę pomóżcie.

2017-04-03 13:19

Jasne mam te same wzory i kompletnie to nic nie daje. Próbowała nawet na śpiocha mu podawać ale to nic nie daje cały czas wypluwa.. jak nie jest nerwowy to nie dostaję wcale smoka Bo to nie jest zdrowe ani dobre. Smoke Ma jedynie do snu lub kiedy bardzo mocno płacze i musimy go uspokoić.

2017-04-03 13:10

No bez problemu żadnego. Jedyne co to, że zazwyczaj zmiana nam wypadała mc po przekroczeniu terminu. Jakoś do sklepu było za daleko ;) A próbowałaś np ten sam wzór dokupić,tylko rozmiar większy? Jeszcze tak myślę, że może dać ten większy smoczek, kiedy jest spokój, bez nerwu i płaczu?

2017-04-03 07:29

No właśnie dzieci często dziedziczą nasze najgorsze charakterki :) mój mąż Oaza spokoju Ja nerwus i co dziecko nerwowe jak nie wiem.. jak mu się coś nie podoba rzuca zabawkami na lewo i prawo :/ I bez problemu twoje dziecko akceptował o zmianę smoczków uspokajających? Ja już naprawdę sama nie wiem jak mam to zrobić Mam mnóstwo kolejnych smoczków a cały czas dokupuję 0-3... stwierdziłem na początku że Po co kupować tyle skoro mam już po trzecim miesiącu następny smoczek i co I nic z tego....

2017-04-02 23:10

Zamarancza a to widzisz - u nas odwrotnie. Te uspokajające zmienia bez problemu. Mamy już niezłą kolekcję od początku, chociaż smok tylko do spania, a i to niekoniecznie. Ale dwa w łóżeczku, jakby w nocy jeden diabeł ogonem nakrył, a jeden w wózku, coby zawsze był w razie W ;) Patrz jakie śmiechowe te dzieciory - i jakby nie było uparciuchy :D ciekawe po kim ;)

2017-04-02 20:57

A widzisz nie dogadaliśmy się. Myślałam że chodzi ci o smoczek uspokajający a nie do butelki :) Ja mam problem z przystawieniem syna na smoczki 3-6. Ciągle tylko Zamawiam smoczki 0-3, bo jak daje mu większe to od razu wypluwa. Ze smokami do butelki nie mam żadnych problemów. Pies każdego jakiego mu podam, Może dlatego że na oddziale noworodkowym po urodzeniu jak położne karmią mlekiem to dawały tak bycze smoczki, że sama się dziwię że dzieci się Nie dławiły tym mlekiem........

2017-04-01 21:18

Nie, no nic odkrywczego - choć dla mnie tak :D haha , bo nie miałam pojęcia o istnieniu - UWAGA - trójprzepływowego smoka. Tzn wiedziałam, że istnieje, ale po prostu nie doczytałam nigdzie na czym polega jego "śtuczka" ;). Myślałam, że to jest smoczek z 3 dziurkami i leci z nich więcej mleka, a jak może kojarzysz, mój synio odmawia przejścia na smoczek następny i nadal ciągnie z 0 czyli mini :D mimo, że ma 8mcy. Tak więc wiedząc już, na czym polega jego fenomen, możemy spróbować z trójprzepływowym i podejść do zmiany w ten sposób 1kropelka, 2, a później 3. W trakcie jedzenia. Może się przekona ;)

2017-04-01 20:27

Śliczny :) Ruda podziel się sposobem zmiany smoczka na inny rozmiar :)

2017-04-01 15:51

Cześć mamusie, chwilę mnie tu nie było, bo niestety górne ząbki dają się we znaki. Byłam dziś w sklepie dzieciowym ;), w którym w ten weekend organizowane są targi i zobaczcie co udało mi się zdobyć! Jest cudny i już nie mogę się doczekać kiedy go wypróbujemy. Nowa szata graficzna to strzał w dziesiątkę! Ps. Przeurocza przedstawicielka Lovi podpowiedziała mi patent na zmianę smoczka na następny rozmiar, więc będziemy próbować. Odpowiedziała na pytania, dała namiary do siebie i podarowała kolejne nr smoków do wypróbowania dla mojego uparciuszka ;)