Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowe ssanie, mowa i zgryz (284 Wątki)

Butelka ze smoczkiem czy kubek 360°

Data utworzenia : 2015-05-05 05:34 | Ostatni komentarz 2022-09-11 18:16

Konto usunięte

15963 Odsłony
113 Komentarze

Witam wszystkich. Jestem tu nowa i mam nadzieję, że pomożecie mi w niektórych sprawach. Mam 7-miesięcznego synka i zastanawiam się od kiedy najlepiej zacząć używać kubka 360°? Słyszałam , że długie picie ze zwykłej butelki powoduje wadę zgryzu a nie chcę zrobić mojemu maluszkowi krzywdy. Proszę pomóżcie.

2017-04-06 14:13

Zamarancza spokojnie, moja córa też prędko nie przeszła na smoczek odpowiedni do wieku. Nie ma się czym przejmować, tylko cierpliwie czekać :) Pomysł z przełożeniem dobry, wtedy maluch będzie miał uchwyty, albo butelkę taką małą i wąską, żeby dał radę objąć rączkami. Moja córka akurat długo sama butli nie trzymała, za to jak dostała kubeczek od razu poradziła sobie z nim :)

2017-04-06 12:21

no dobry pomysł. Mały może sam pić siedząc na bujaczku. Nie mamy eżącego tylko taki leżąco siedzący i bardziej siedzący niż leżący. Wiem nakręciłam Mam nadzieję że mnie zrozumiałaś. Muszę się rozejrzeć za niekapkiem i tak chyba zrobię aby sam sobie trzymał butle.

2017-04-06 10:00

Zamarancza Możesz kupić niekapka i spróbować ale niekapki są od 6 miesiąca życia. Twój mały jeszcze nie siedzi więc bym się z nim trochę wstrzymała ale z powodu że jest on kompatybilny z butelka a Ty chcesz żeby Oskar trzymał sam butelkę i pił więc przekreciłabym smoczek z butelki do niekapka i tak uczyłby się sam trzymać butelkę.

2017-04-06 06:35

Tak właśnie robimy :) Wczoraj jedząc mleczko kazała małemu trzymać sobie butle i Wyobraźcie sobie świetnie mu szło :) tak lekko palcem o tylko podtrzymywała butle do góry bo za nisko trzymał mleczko Mu nie leciało, Ale skoro tak fajnie sobie radzi samo butlą to chyba muszę mu kupić jakiegoś niekapka :) teraz jak już zaczął pić to muszę nauczyć bo, aby sam sobie brał tą butelkę i trzymał :)

2017-04-06 01:17

Zamarancza więc musisz czekać. Kiedyś na pewno Oskar zaakceptuje a teraz podawaj i dawaj do zabawy dalej.

2017-04-04 13:22

Kasiu od 3 miesięcy próbuje i nic :) tylko dokupuje nowe 0-3 :) inne muszą czekać :) Dawałam też do zabawy, ale jakoś bo to nie przekonuje :)

2017-04-03 23:49

Zamarancza nic na siłę. Próbuj podawać większy smoczek raz na jakiś czas i może zaakceptuje. Podawaj do zabawy niech traktuje go jako zabawkę ale nie wkładaj do buzi. Daj po prostu do rączki i niech się nim bawi a może sam wsadzi do buzi i zacznie ssać a jeśli nie no to może nie jest gotowy na większy smoczek. Odczekaj chwilę i spróbuj ponownie.

2017-04-03 16:20

No tak, u nas też tylko jako uspokajacz. Ale może właśnie na spokojnie spróbować? Tak na chwilę. Żeby się przekonał do rozmiaru. Chociaż, piszesz, że gdy śpi to też nie ma rezultatów...hmmm Może po prostu taka uroda tych naszych dzieci ;)