Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Moja 6 miesięczna córka nie daje rady wypić na raz 180 ml

Data utworzenia : 2022-07-04 10:30 | Ostatni komentarz 2022-09-13 16:45

Ewanuela

1955 Odsłony
78 Komentarze

Witajcie Mamy, czy Wasze dzieci też tak mają? 

Moja 6 miesięczna córka pije 120 ml mleka modyfikowanego i więcej nie chce, a powinna 180 ml- je na raty bo za jakiś czas upomina się o kolejną porcje. 

2022-07-05 00:03

Czasem mamy wybudzają dziecko "bo to ten czas", 3h minęły a ono wciąż spi... Czy my jako dorośli, też nie mamy wzlotów i upadków ? Oczywiście, że mamy! I mamy ochotę spać po 10h czy 12! 

Czasem zjemy 3 łyżki zupy i koniec a czasem 3 miski i wciąż malo. 

2022-07-04 23:50

180 ml podane na etykiecie jaką porcję naszykować dziecku w danym mż nie oznacza że każdy mały człowiek tyle zje. 6 mż to rozszerzenie diety a dziecko poznając nowe smaki może już ma dość tylko mleka, które piło przez tyle dni. Jeżeli dobrze przybiera na wadze to nie ma obaw.

2022-07-04 23:03

Co to znaczy że powinna ?:) nie ma norm ile dziecko powinno zjeść jeski prawidłowo przybiera na wadze. Rozszerzasz juz diete? Może przest to ma mniejszy apetyt. 

Moja córka ma 8.5 miesiąca i zjada porcje po 150ml:) dlatego ja bym tu parcia na te 180ml nie robiła.  

A ile mija do kolejnego jedzenia ?

2022-07-04 22:57

Ja mam córkę 15 miesieczna i powiem Ci ze w ciagu dnia pila co 2.5-3h okolo 150 ml. 

Rano je 210 ml i pozniej juz wogole mleka nie pije, nie wiem chyba woli juz normalne jedzenie. Także ja myślę, ze nie masz powodu do niepokoju. 

Jesli ma juz 6 miesięcy to rozszerzasz diete maluszkowi zapewne. 

Nie kazde dziecko chce pic mleczko, duzo dzieci nawet w ciagu 6 miesiecy odrzuca. Poczytaj na innych forach internetowych, ze czasem tak bywa 

2022-07-04 22:56

Moj maly bodajże jak dobrze pamiętam do 7 miesiąca jadl 90 i ani kapki więcej czasem trochę mniej ale 90 to bylo maksimum na początku trochę mnie to martwilo bo zawsze na opakowaniach mleka czytalam ze dziecko na dany moment juz powinno jeść wiecej ale skonsultowalam z pediatra z położna i oboje przekonali mnie ze nie ma sie czym martwić wazne aby dziecko jadlo przybieralo nie spadalo z wagi nie ma sie co sugerowac tym co jest napisane na tabeli kazde dziecko jest inne i ma swoje indywidualne zapotrzebowanie lepiej dac czesciej a mniej niz sie martwic i wciskac na sile

2022-07-04 21:54

Ja mam prawie 6miesięcznego synka. Nigdy nie wypił mi więcej niż 120ml. Córeczka 2latka piła od małego max 90ml. Płakałam jak widzialam, że dzieci wypijają po 200ml, a córcia nie chciała. Na wadze powoli idą do przodu, wyniki mają dobre, dlatego wyluzowałam.

2022-07-04 21:21

A zaobserwowqlas cos co cie niepokoi w zachowaniu? Jest apatyczne niespokojne ? Dziwny wyglad kupek?

Jesli przyrost jest wagowy to tez nie ma co sie martwic zje ile mu potrzeba, pamietam ze dzieckp najszybciej przybiera w okresie noworodkowym juz taki maluch 6 miesieczny z waga na spokojnie idzie do gory;) zawsze mozna przy okazji na wizycie poruszyc ten temat z pediatra ale pewnie zapyta o dobowy przydzial mleka ile wypija maluch;) spisz sobie kilka dni i bedziesz wiedziala u mnie czasami zjada wiecej czasami mniej ale wiadomo jakas srednia mozna sobie wyciagnac;)

2022-07-04 19:59

Moje dzieci nigdy nie jadły tyle co na etykiecie. Czasem więcej czasem mniej, czasem na dwa razy butelka, odpoczynek i reszta mleczka.  Dziecko je tyle ile potrzebuje , jeśli przybiera na wadze to nie ma czym się martwić  może je częściej a mniej.