Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Nagły spadek apetytu.

Data utworzenia : 2016-11-02 13:18 | Ostatni komentarz 2016-11-04 06:34

agatka140

1404 Odsłony
10 Komentarze

Witam wszystkie mamusie moja córka dzis konczy 2 miesiące, jest karmiona butelka, mlekiem Enfamil. Od dłuższego czasu wypijala ok 100-150ml 7razy w ciągu doby, czasami więcej. Niestety od tygodnia ilość się zdecydowanie zmniejszyla, zjada teraz maksymalnie 90ml 2 razy na dzień, a przez resztę dnia ok 40-60ml wychodzi ok. 10-12 karmien w ciągu doby. Zasypia z butelka i nie wiem jak sobie z tym poradzić i co robić by wszystko wróciło do normy. Proszę o pomoc/porade. Może któraś mamusia również miała taki problem?

2016-11-04 06:34

Katarzynaw w nocy na szczęście zjada ładnie mleko , ale w dzień to cyrk ba kółkach

2016-11-03 20:37

A.Tekien a w nocy pije mleczko. Moja corcia tez miala etap ze w dzien nie zjadla nic mleka. Popila lyk i koniec. Dwa razy wiecej wylewalam mleka niz zjadala. Na szczescie na spiaco zjadala w miare ladnie i po jakis dwoch tygodniach wrocilo do normy i teraz je z checia mleczko na sniadanie i kolacje

2016-11-03 15:00

U nas podobny problem, syn ma 6 miesięcy, odkąd posmakowal w obiadkach zaczęła się walka ze zjedzeniem mleka. Wcześniej nie było problemu, zajadal mleczko co 4 godziny, teraz jak przychodzi do karmienia to krzyczy, płacze, widzi butle to odwraca glowe. Ale jak jest pora obiadku to zjada całą miskę i to z wielką chęcią.. sama nie wiem co z nim robić. Jest za mały żeby odstawić mleko, dodam że jest na bebilonie pepti, więc wszelkie kaszki na mleku odpadają..

2016-11-03 01:36

Bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi, troszkę się uspokoiłam ale będę czuwać :)

2016-11-02 22:54

Może to być spowodowane tym, że córka je częściej. Jedząc co 4 godziny zbadała więcej bo była bardziej głodna i był dłuższy czas pomiędzy posiłkami. Teraz je częściej a więc mniej. Pierwszy skok rozwojowy zaczyna się mniej więcej w 5 tygodniu. Może jest to spowodowane właśnie nim? Dziecko wtedy je częściej, jest bardziej marudne, płaczliwe i potrzebuje więcej bliskości. Wymaga więcej noszenia na rękach. Obserwuj dziecko może udaj się do przychodni żeby zdarzyć czy przybiera na wadze. Jeśli będzie przybierała nic złego się nie dzieje i nie masz powodów do zmartwień. Ja proponuję sprawdzić wagę Maluszka i obserwować.

2016-11-02 22:13

Agata 140 przyczyn takiego nagłego spadku apetytu może być wiele .. Przyczyną mogą być dolegliwości brzuszkowe , jakaś nadchodzącą infekcja "odpukac" niska ilość żelaza .... Piszesz że teraz pije mniej ale częściej bo co 1'5, badz2 godziny ...może akurat ma taki okres teraz je mniej ale częściej .Obserwuj i w razie potrzeby skonsultuj się z waszym pediatra .

2016-11-02 20:59

Agatka jak jadła co 3-4 godzinki to była bardziej głodna i naraz zjadała większe porcje , a teraz ,że je częściej to i zjada mniej. Może to rzeczywiście skok rozwojowy , obserwuj córeczkę .

2016-11-02 17:45

obserwuj jeszcze