Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Kiedy następne mleko..??

Data utworzenia : 2016-10-30 13:57 | Ostatni komentarz 2016-11-02 14:01

Anienia

7701 Odsłony
11 Komentarze

Witam..:) Mam pytanie i za razem pragnę prosić o rade.. Mam na imię Ania i nie dawno urodziłam swoje pierwsze dziecko.....Na początku karmiłam piersią ale niestety musiałam zacząć dokarmiać butelką ponieważ moje słoneczko nie najadało sie....kupiłam na próbę mleko modyfikowane Bebilon 1 +Pronutra i okazało się dobre dla mojego maleństwa......i zastanawiam się od kiedy można zacząć podawać te same mleko tylko z numerkiem 2 ??

2016-10-30 17:00

Może Cię zainteresuje i przyda Ci się taka lektura: http://www.mjakmama24.pl/niemowle/dieta-niemowlaka/rodzaje-mleka-modyfikowanego-jakie-wybrac,556_8833.html Można się dużo dowiedzieć o rodzajach mm.

2016-10-30 16:25

Dokładnie. mleko następne jest od 6 miesiąca. Na każdym opakowaniu mm jest taka informacja:-)

2016-10-30 14:09

Mleko początkowe podaje się od urodzenia do pół roku.Mleko numer 2 jest przeznaczone dla dzieci od szóstego miesiąca.Jeśli do tej pory karmiłaś Bebilonem i nic nie dolegało Twojemu maluszkowi(zaparcia,ból brzucha) to jak najbardziej możesz przejść na następne mleko numer 2 również Bebilon. Na opakowaniu mleka często jest informacja ,aby zmiana mleka nie następowała gwałtownie.Najlepiej wprowadzać jest nowe mleko stopniowo.Należy zmniejszać ilość obecnego mleko nr 1 a zwiększać stopniowo ilość miarek tego nowego nr 2.