Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Interpretacja wyników - rozmaz krwi

Data utworzenia : 2016-09-30 21:20 | Ostatni komentarz 2016-12-02 11:27

Olga2183

1684 Odsłony
10 Komentarze

Witam, proszę o pomoc albo bardziej o uspokojenie. Zrobiłam rozmaz krwi wg Schilinga manualny wyniki granulocyty 87% (norma 59-70) eozynocyty 4% (norma 1-5) limfocyty 9% (norma 20-45) i martwię się tymi wynikami. Dodam jeszcze ze miał robioną analizę moczu OB CRP i morfologię krwi jednak wszystkie wyniki spełniają podane normy. Lekarz te badania zlecił ponieważ zglosilam że syn na samej piersi przestał przybierać na wadze i od wczoraj podaje mu mleko modyfikowane raz dziennie. A wcześniej tylko pierś. Badania wykonałam dzisiaj. Prosze bardzo o jakąś odpowiedź. Z góry dziękuję.

2016-12-02 11:27

Jesli są jakies obawy to radzilabym udac sie jak najszybciej to lekarza :) na forum mozemy pomoc, cos podpowiedziec tak jak i internet, ale to lekarz jest od tego zeby nam pomoc w 100% ;)

2016-12-01 20:06

Dobry wieczór. Nie wiem, w jakim wieku jest dziecko. Rozmaz białokrwinkowy zależy od wieku. Ten rozmaz nie jest prawidłowy, należy powtórzyć badanie za kilka dni. Jeżeli pozostałe wyniki badań są prawidłowe, nie wygląda na świeże zakażenie. Można dodatkowo pobrać mocz na posiew. Jeden nieprawidłowy wynik o niczym nie świadczy ale powinien wyczulić nas na problem. Dlatego należy go powtórzyć. Po 6 miesiącu niemowlęta nie przybierają na wadze już tak znacząco. Dziecko jest pod opieką lekarza i na pewno doktor zaleci dodatkowe badania, jeżeli nieprawidłowy wynik się powtórzy. Proszę nie martwić się na zapas. Pozdrawiam

2016-10-18 22:03

Wiele razy niepotrzebnie się o coś zamartwiamy. Najlepiej skontaktować się z pediatra . Całe szczęście ze wszystko jest dobrze . Trzymajcie się i zdrówka.

2016-10-18 11:41

Tak dziękuję bardzo za dobre słowa. życzę zdrówka. pozdrawiam

2016-10-17 12:36

Dobrze ze wszytsko skończyło sie dobrze. Życzę zdrówka dla was i pozdrawiam

2016-10-15 23:19

Najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło i nic mu nie jest.

2016-10-15 19:52

Hej. O dzięki ze pamiętałas. Tak byłam. Lekarz powiedział ze jeżeli wynik CRP i Ob jest w normie to wynik rozmazu nie jest istotny ponieważ u niemowlaków może taki być w tym wypadku w późniejszym terminie będzie do powtórzenia. A jeśli byłaby sytuacja ze CRP jest podwyższone i rozmaz taki jak w tej chwili to byśmy szukali u Michała zakażenia bakteryjnejnego.

2016-10-12 22:53

I jak byliście z tymi wynikami u lekarza?