Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Karmienie w dzień

Data utworzenia : 2016-09-28 13:31 | Ostatni komentarz 2016-09-29 08:15

Annamm

1125 Odsłony
5 Komentarze

Moja myszka od jakiegoś miesiąca nie chce jeść w dzień. Musze się nagimnastykować aby coś jadła w dzień. Bawi się cycem i smoczkiem od butelki zamiast ssać, wszystko ja rozprasza. Udaje mi się ja nakarmić jedynie jak jest senna albo przez sen. w nocy nie ma problemu. Jakie macie sposoby by to zmienić? Co poradzicie by spokojnie mogła zjeść?

2016-09-29 08:15

A ile ma już Twoja myszka? Pamiętam był u nas taki moment, że Mała już jadła więcej, efektywniej i na dłużej jej starczało, natomiast ja nie od razu załapałam i dalej próbowałam ją karmić w porach ustalonych do tej pory. A druga kwestia to własnie może warto poszukać spokojnego, zacisznego miejsca do karmienia, tak by nic malucha nie rozpraszało.

2016-09-28 23:32

Mój Synek jak go karmie a on nie ma ochoty na jedzenie wtedy właśnie się wierci, odchyla od cycusia i nie ma najmniejszej szansy na jedzenie. Wtedy po prostu go nie karmię i próbuje za jakiś czas ale zazwyczaj czekam już wtedy aż zgłodnieje i mi to zasygnalizuje. Nauczyłam też Synka, że w domu jemy w jednym pokoju. Zawsze odbywa się to w sypialni na łóżku. Kładę Synka daje mu pieluszkę i sama kładę się obok i go karmię. On już rozpoznaje ten moment bo jest ciągle taki sam i wtedy jest mi łatwiej ponieważ Synek jest przede wszystkim spokojniejszy. Anna ma rację i polecam Ci spróbować nauczyć Malucha takiego rytuału. Aha nie obawiaj się, że córeczka będzie chciała jeść tylko w tym jednym konkretnym pokoju. Ja najczęściej karmię w sypialni ale zdarza się również że karmię synka w salonie i też nie ma większego problemu chociaż wtedy bodźce z zewnątrz bardziej mu przeszkadzają i jest bardziej ciekawy otoczenia i każdego chociażby najmniejszego odgłosu.

2016-09-28 21:13

Zgadzam się z dziewczynami - im starsze dziecko tym większa ciekawość świata - i dobrze , ale jeżeli mogę coś doradzić to spróbuj wprowadzić codzienne rytuały karmienia. Pokaż córeczce że każdego dnia jest czas na zabawę, spacer, sen oraz na jedzenie np o określonych porach dnia np po spacerze, przed snem itd lub może to być jakieś miejsce które córeczce będzie się kojarzyć z przyjmowaniem posiłków. Na początku przez kilka dni może nie będziesz widzieć spektakularnych efektów ale dość szybko nauczysz dziecko że w danym momencie kiedy ....... np siadacie w krzesełku do karmienia jest czas na posiłek .

2016-09-28 17:16

Rzeczywiscie w dzien tyle sie dzieje.z dnia na dzien maluszek staje sie bardziej ciekawy i podatny na bodzce.moze sprobuj karmic mala gdzies w zaciszu przy zaslonietych zaslonkach.

2016-09-28 13:43

Może po prostu w tym momencie co ją karmisz to nie jest głodna. Gdy moja córka pije niespokojnie to myślę często,że się denerwuję,bo może mleczko słabiej jej leci.Staram się wtedy ją uspokoić trzymając ją za rączkę,pogłaskać po główce. Wywnioskowałam ,że karmisz też butelką.Jak nie chce pić z piersi to może oznaczać,że woli butelkę,gdyż mniej się wtedy męczy. Jak karmisz to zadbaj o to,aby w pomieszczeniu nie było za głośno.Moja córka przestaje pić jak słyszy głos drugiej córki czy odgłosy z telewizora.Ząbkowanie też może być przyczyną tego,że maluch nie chce pić mleczka. A nie macie problemów z wagą?