Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

mleko z piersi.. (wyciekające przy rozwiniętej laktacji) i nie tylko oraz muszle na pokaleczone przez Maluszka piersi....

Data utworzenia : 2016-09-22 12:18 | Ostatni komentarz 2016-10-14 09:20

sasa15

1381 Odsłony
7 Komentarze

Drogie Pani Chciałam podzielić się informacją, że np jeśli macie wyciek mleka z piersi, np przy rozwinietej laktacji i nie tylko... ja mam i to całkiem spory-polecam do użytku w domu muszle na piersi, które chronią przed podrażnieniem np przez ubranie a dodatkowo można odzyskać mleko które tam skapuje i wykorzystać dla dziecka-pod warunkiem ze o czystość muszli bardzzo dbamy, wyparzamy i myjemy itd. Aczkolwiek uwaga-jeśli się nachylamy to UWAGA z muszli wyleci mleczko, bo w niej są dziurki, żeby do sutków był dostęp powietrza. Dodatkowo spełniają ważną rolę przy pokaleczonych sutkach przez Maluszka....zakładam je i wtedy chronią przed różnymi podraznieniami przez ubrania a dodatkowo sutki mają dostęp do powietrza-może nie taki bezpośredni bo jeszcze na muszli jest biustonosz i następnie bluzka ale na pewno nie sa tak ograniczone jak np wkladkami laktacyjnymi a dodatkowo dzięki załozonym muszlom rany mogą się szybciej goić... na prawdę gorąco polecam

2016-10-14 09:20

To prawda, w czasie nawału dolewałam córci mleko do kąpieli oraz przecierałam pupkę wkładkami laktacyjnymi. Taki naturalny emolient ;)

2016-10-13 23:24

Dziewczyny do picia ja bym raczej nie podała, ale do kąpieli do wody jak najbardziej, super łagodzi podrażnienia. Więc jeśli macie takie cuda , nie wylewajcie mleka, bo to cenny lek :) Dla malucha, albo nawet dla siebie jak nie macie przekonania, albo na podrażnioną pupkę super mikstura - mleko wlać do miseczki, można rozwodnić przegotowaną wodą i używać zamiast nasączanych chemią chusteczek, które często nie leczą a jeszcze mocniej podrażniają (zwłaszcza takie, które mają w swoim składzie kwas cytrynowy- citric acid, m.im Pampers, nawet te sensitive), Super sprawa takie przemywanie mlekiem, mamy które testowały były w szoku jak fajnie działa właśnie ich mleko :)

2016-10-12 10:20

Chyba bym sie nie zdecydowała na takie muszle.. a tak p.s u mnie nadmiernie wyciekajace mleko oznaczało kiepskie ssanie u dziecka, okazało sie, ze slabo przybiera więc sie nie najada...odkąd zaczęłam ściągać mleko bardzo rzadko w ciągu dnia mi coś wycieka..jedynie przy ściąganiu z drugiej piersi lub gdy ssie dziecko.. myślałam, że mam dużo mleka a tu się okazało, ze to co idzie w osłonki powinno iść do brzuszka mojego dziecka.. więc czasem warto sprawdzić czy to na pewno normalna sprawa.. :)

2016-09-28 10:11

generalnie jest napisane w instrukcji żeby faktycznie tego nie robić, ale jeśli będziemy dbać o czystość tego urządzenia to dlaczego nie.. kwestia tez dotyczy ile macie tego mleka wyciekającego-ja miałam b dużo np 20-30 ml

2016-09-23 19:03

Czytałam gdzieś, że są różne muszle i te, w których są dziurki nie nadają się by mleko z nich podawać dziecku.

2016-09-23 15:39

Nie wyobrażam sobie nosić muszle.... Hmmmmm???

2016-09-22 12:20

dodac chciałam komentarz do powyższego wątku, że bardzo przydały mi sie te muszle i warto je mieć, ponieważ ja je zakładałam na jedną pierś, podczas kiedy z drugiej odsysałam mleko z laktatora.