Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Odpowiedni smoczek do butelki

Data utworzenia : 2016-09-13 09:10 | Ostatni komentarz 2016-09-15 09:09

Nataliawo

1319 Odsłony
7 Komentarze

Witam. Moja Córcia skończyła wczoraj pół roku. Od początku karmię ją butelkami lovi, uzywamy tez smoczkow Lovi. Niestety, wciąż jesteśmy na smoczkach MINI, te 3+ nie sprawdzaja sie. Mleko leci strumieniem. Jedna proba zakonczyla sie wypiciem 210ml mleka w 4min., zachlysnieciami po drodze no i zalem na koniec ze juz nie ma wiecej. To samo z 3-przeplywowym. Dalej wiec podaje mleko z pomoca smoczka mini. Czy robie tym "krzywde" corci?pomozcie prosze. Jak przejsc na smoczek adekwatny do wieku?

2016-09-15 09:09

Dziewczyny z tego co zauważyłam to smoczki , a przynajmniej lovi różnią się przepływem a nie wielkością smoczka, więc myślę , że nie ma to wpływu na zgryz. Wielkością różnią się smoczki nie do butelek, ale te do butelek są wg mnie takie same

2016-09-15 09:02

Zgadzam się z aleks1983. Moja córcia też ma 6 miesięcy i ostatnio zaczęłam ją dokarmiać. Jeśli podaję samo mleko, to daję smoczek z mniejszym przepływem, a jeśli jest to porcja z kaszką, to daję smoczek 6+. Nie wydaje mi się, by już teraz mogło mieć to wpływ na zgryz, nasze dzieci dopiero co skończyły 6 miesiąc, nie jest powiedziane, że to ostateczna granica i trzeba się szybko przerzucić na większy smoczek do butelki, myślę, że można jeszcze poczekać, aż dziecko będzie gotowe na ten większy przepływ.

2016-09-14 09:33

Dziekuje Dziewczyny!Uzyskalam odpowiedz co do tempa i rytmu picia mojej Poli. Ale co ze zgryzem i ew.rozwojem mowy w zw.z uzywaniem smoczka mini do butelki. Dodam ze norqny smoczek to 6+ i bardzo go lubi.

2016-09-13 14:28

Witaj Tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania : Artykuł : http://lovi.pl/pl/karmienie-butelka/203/1 Dyskusja : http://lovi.pl/pl/forum/4/4858/1 Pozdrawiam

2016-09-13 11:02

Angel tam na smoczku, na obwódce, jest napisane jaki rozmiar smoczka np mini. Ale jak pije Ci z takiego i takiego, to nie ma problemu:)

2016-09-13 10:40

Jakie te dzieciaczki są sprytne!Wyczuwają różnice w wielkości smoczka. Nataliawo ja podawałabym mleko w butelce z tym mniejszym smoczkiem,tym bardziej ,że mała go akceptuję.Jeszcze nie jest gotowa na większy jak się krztusi.Gdy już będzie się męczyła przy tak małym otworze w smoczku to na pewno to zauważysz. A od czasu do czasu możesz zacząć stopniowo ją przyzwyczajać do większego smoczka. Moja córka(4,5 mies.) pije sporadycznie z butelki.Przyznam się ,że smoczki mi się pomieszały i pije raz ze smoczka 0+ ,a raz 3+.

2016-09-13 09:21

My mamay prawie 7 miesięcy i jesteśmy na tym smoczku 3+, teraz zamówiłam smoczek 6+ i ten do kaszek, chociaż myślę, że jeśli samo mleko będę dawać to nadal będzie na tym 3+ bo rzeczywiście mleko leci z noego dosyć mocno. Jeśli córci odpowiada ten mini to jeszcze troszkę jej zostaw(myślę, że to nie jest nic złego). Smoczki z lepszym przepływem są po to, żeby mleko szybciej leciało, czy żeby mieszać z kaszką,a skoro Twoja córcia lubi pić wolniej to myślę, ze nie ma w tym nic złego.Spróbuj co jakiś czas dawać jej ten 3+ i zobacz jak reaguje, może za jakiś czas jej się przyjmie:)