Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

problem z Bebiko R2

Data utworzenia : 2015-04-19 10:20 | Ostatni komentarz 2015-10-15 21:53

paulitkaa

5892 Odsłony
15 Komentarze

Witam chodzi mi o bebiko 2r. Mam problem z tym że to mleko nie chce mi się dokońca rozpuścić zostają takie kluchy zatykając smoczek .Próbowałam już w każdej temperaturze ale dalej nie chce się rozpuścić . Sprawdzałam i nie jest przeterminowane .Czy wy też miałyście ? Czy po prostu ja źl to robię ?

2015-04-21 12:06

A. Zazulak robi się tak, gdy za sprawą siły odrzutu, mm nie zmiesza się z wodą i część sucha ląduje w smoku, zatkana od dołu częścią mokrą z lekka już napęczniałą. Normalne zjawisko, co by nie użyć jakiegokolwiek proszku i płynu

2015-04-21 09:40

Pierwsze słyszę przeważnie gdy mleko wsypuję od razu się rozpuszcza i nie robią się żadne grudki. Może kup inne mleko bo z tym jest coś nie tak? Nie powinno się tak robić tym bardziej że nie jest wyschnięte ani przeterminowane

2015-04-20 10:54

Spróbuję łyżeczką wymieszać bo nawet intensywne trzęsienie butelki nic nie daje

2015-04-19 22:23

Czasem gdy przyrządzam mleko też tak się robi. U nas akurat mamy mleko modyfikowane z Hipp'a. Aby tego uniknąć nie mieszam już mleka trzęsąc butelką tylko mieszam je łyżeczką w butelce aż ładnie się rozpuści i wtedy nie mamy problemu z tymi grudkami które się nie rozpuściły. Może spróbuj tak, bo mi też wcześniej czasem się zatykał smoczek, a jak tak mieszam to nie ma z tym już problemu.

2015-04-19 22:14

Ja natomiast zawsze łapałam smoczek i z całej siły trząsłam butelką i nigdy nie miałam problemu z tym mlekiem. Podawałam je synkowi i zawsze bez problemu sie mieszało, nie było grudek. Musisz intensywnie trząsać butelką.

2015-04-19 22:04

Jest to mleko z kleikiem ryżowym i zostająmdrobne "grudki". To samo się robi jak do mm dodasz osobno kleiku. Na początku zanim zaczniesz wytrzepywać butelkę, zamieszaj nią, by suche składniki nie utknęly w smoczku. Do jego podawania używaj smoczka większego niż do zwykłego mm

2015-04-19 19:29

Paulitkaa ja daję synkowi mleko Bebilon i nie mam problemów z jego rozpuszczaniem natomiast otrzymałam jakiś miesiąc temu do testowania mleko Nan i zauważyłam że nie do końca się rozpuszcza, pozostają w nim grudki które podobnie jak u Ciebie zatykają smoczek. Spróbowałam rozpuszczać mleko w cieplejszej wodzie i też zdarzało mi się że zostawał grudki - choć rzadziej i mniejsze i dopiero BARDZO energiczne mieszanie wyeliminowało ten problem. W przypadku Bebilonu nie muszę tak intensywnie mieszać a w Nan aby dobrze rozpuścić mm muszę założyć zaślepkę na butelkę i dopiero zakręcić smoczek aby energicznie wymieszać. Spróbuj może tak zrobić i zobaczysz czy rozpuści się Twoje mleko nie pozostawiając grudek:)