Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Płacz przy skończonej butli

Data utworzenia : 2014-06-16 21:49 | Ostatni komentarz 2016-07-25 21:46

anes13

10843 Odsłony
21 Komentarze

Mam pytanie, ile 3misieczne dziecko powinno pić mleka modyfikowanego? Mój Syn jest karmiony mieszanie, bo mam za mało pokarmu... Obecnie zjada 120ml i do tego moje mleko (nie zawsze). Ostatnio jest tak, że jak już kończy butle i biorę go do odbicia to płacze :( Wydaje mi się, że ma już za mało i należy zwiększyć dawkę. Nie wiem może się mylę, może dziewczyny mi coś podpowiecie ;)

2014-06-17 14:40

Agnes dla Twojego maluszka porcja która mu podajesz możę być zdecydowanie za malutka więc tak jak radzi Ci Monika zwiększ mu dawke mleka i obserwuj jak płaczu nie będzie to znaczy że maluszek się nie najadał i tu był problem, u mnie płacz jest po skończonej zupce, Jaś dostaje 200 gr zupki i jak ta się skończy to jest płacz. ostatnio dostał troszkę więcej dojadł i płaczu nie było

2014-06-17 10:51

Dokladnie zrob np 150 ml mleczka i zobacz czy bedzie plakal po wypiciu ..jesli tak to zrob nastepnym razem 180 ..ale tego na pewno nie wypije , zobaczysz w jakim momencie bedzie mial dosyc ...jesli przy 120-130 ml to znaczy , ze problem nie tkwi w niedojedzeniu :)

2014-06-17 04:21

spróbuj rad dziewczyn i zajrzyj do podobnego watku http://www.lovi.pl/pl/forum/3/3017 http://www.lovi.pl/pl/forum/3/3004 anes a może to skok rozwojowy bo maluch ma 3 miesiące i po prostu przez kilka dni będzie potrzebował więcej mleka?

2014-06-16 22:26

A jakie robisz odstępy między karmieniami? Ile takich butli je w ciągu dnia? Jeśli uważasz, że je za dużo musisz kontrolować wagę. Ja miałam odwrotnie. Moja córcia jadła na początku za mało. Moje dziecko jak dostaje wieczorną porcję mleka to zdarzy jej się zapłakać na koniec, ale wtedy dostaje smoka i kładę do łóżeczka, bo znam ją już na tyle dobrze, że wiem, że więcej nie zje niż ma w butelce

2014-06-16 21:52

Rób trochę więcej mleczka. Wielkości podane na opakowaniu czy w svhemacie żywienia są wielkościami średnimi. Jeśli masz podejrzenia, że synek chce więcej to mu po prostu daj. Jeśli nie będzie chciał na pewno zostawi resztę w butli.