Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Czym się kierować przy wyborze butelki?

Data utworzenia : 2013-02-06 22:00 | Ostatni komentarz 2022-09-22 20:16

bunny17

36918 Odsłony
159 Komentarze

na co w szczególności zwrócić uwagę by zakup nie okazał się bublem?

2013-02-16 23:33

Butelki TT są bardzo drogie, ale słyszałam o nich dużo pozytywnych opinii. Ja natomiast nie czuję się zawiedziona butelkami Aventu, seria złota spisuje się na medal :) Canpol, tanszy zamiennik, jest też rewelacyjny. Z racji tego, że butelki Canpolu są węższe, moja córcia już w tym momencie sama trzyma i manewruje butelką :)

2013-02-16 13:15

u nas sprawdził się avent i teraz zaczęliśmy używać Lovi. Będąc w ciąży zakochałam się z wyglądu w tommy tippee i zawiodłam się troszkę. Strasznie szybko zaczeła wyglądać na zużytą...napisy się wytarły i się porysowała. Poza tym przez rowki mam zawsze obawę, że jej dokładnie nie domyłam. Na szczęście kupiliśmy tylko jedną na próbę więc straty dużej nie ma. Mamy jeszcze baby ono jedną co dostaliśmy w prezenci i na początku była śliczna w kwiatuszki, a po kilku myciach zeszło wszystko łącznie z miarką:(

2013-02-15 21:47

K.Adach ja zakupiłam butelkę tomme tippee mojej pierwszej cycusiowej córeczce wyczytałam,że jest najbardziej zblizona do piersi kobiety i niby nie zaburza ssania niestety córka nie umiała się do niej przyssać jakoś ten niby sutek w ogóle ją nie przekonał.Tak,że w ogóle z niej nie korzystała. Teraz mam drugą maleńką cycusiową panienkę,która również ssąc moją pierś nie umiała się do tomme tippee przyssać gryzła ten smoczek dziąsełkami i złościła się przy tym,próbowałam jeszcze podobną buteką z innej firmy,ale też imitującą pierś chyba avent i też nie podobało sie jej wydaje mi się ,ze one nie spłaszczają sie tak jak pierś i dziecko ma z tym problem. Spróbowałam jeszcze z buteleczką Lovi aktywne ssanie i odziwo do tego smoczka się ładnie przyssała i z tym smoczkiem nie miała większych problemów.Tak,że moje córeczki pijąc pierś nie tolerowały tych butelek imitujących cycusia,wydaje mi się,ze są troszkę przereklamowane.Inaczej na pewno bedzie jeżeli dzidzia od razu nauczona będzie na butelce wtedy nie będzie miała porównania więc może jej się będą te buteleczki podobać tak,że ja piszę tylko z mojego punktu widzenia pozdrawiam!

2013-02-15 20:46

Butelek na naszym rynku jest ogrom i bardzo trudno wybrać tą własciwą Osobiscie polecam - butelki z Aventu ponieważ są super do każdej konsystencji pokarmu. Dodatkowym atutem jest to,że wystarczy potem dokupić ustnik i uchwyt i butelka przekształca się w kubek niekapek:) Są nawet takie zestawy: butelka + smoczek trójprzepływowy+ ustnik+ uchwyt- ja taki zestaw kupiłam za 35zł. . Co do smoczków to polecam silikonowe, bo nie zużywają się tak szybko jak lateksowe no i jak dla mnie są bardziej estetyczne:) Poniżej przedstawiam świetny artykul na temat butelek i smoczków( Wszytsko w jednym miejscu) (....) zródło:http://www.jakkupowac.pl/artykul/373/jakkupowac-butelke-do-karmienia.html/strona2

2013-02-15 11:04

Najważniejszy jest smoczek, do którego przyzwyczaił się maluch. Ja wcześniej używałam buteleczki DR. BROWNS, ponieważ córcia miała kolki. Jest to najlepsza buteleczka dla dzieciaczków z problemami brzusznymi, gdyż już trochę tych buteleczek przetestowałam. Teraz używamy buteleczki lovi jest bardzo fajna mogę polecić z czystym sumieniem. Jednak na jednej starła się miarka, ale druga ma już grawerowaną miarkę i jest ok. Smoczki lovi są super i do butelek i uspakajające. Buteleczki avent - ten starszy model - sa przereklamowane - owszem miarka super, ale smoczek twardy jak gumiak i bardzo drogie dokopując smoczek do butelki jest to koszt ok 20 zł, a smoczek lovi u nas kosztuje 6 zł. więc bardzo duża różnicą cenowa. to tez trzeba wziąć pod uwagę przy wyborze butelek i smoczków, bo smoczki dość szybko się zużywają zresztą dziecko ma inne potrzeby. Wydaje mi się, że dobrze jest się trzymać jednej firmy, gdyż wtedy nie ma problemu, że coś nie pasuje lub przecieka.

2013-02-08 19:10

bunny, ja będąc w ciąży dostałam kilka różnych butelek. Wszystkie są plastikowe. I tak naprawdę to moja córka sama "wybrała" te, z których najlepiej jej się pije. Właściwie to nawet nie kwestia butelki a smoczka, bo przecież sama butelki sobie nie trzyma. U mnie sprawdziły się butelki Canpolu i Aventu. A teraz będę testować butelkę Lovi, więc jeśli jesteś ciekawa opinii na jej temat, to już niebawem zapraszam do działu Opinie testerów :)

2013-02-08 17:43

Jeśli chodzi o butelkę to o wyborze idealne decyduje kilka ważnych kwestii : materiał, wielkosć , kształt i wiele innych Materiał Pierwsza decyzja: wybrać butelkę szkla­ną czy plastikową? Szklana jest wykonana z hartowanego szkła, łatwo ją utrzymać w czystości, nie zabarwia się pod wpływem płynów. Minusy: po upuszczeniu na podłogę rozbije się. Tak naprawdę możesz kupić butelkę szklaną, jeżeli sama podajesz maluszkowi mleko; jeśli ma ją trzymać starsze dziecko – to zły pomysł. Butelka plastikowa jest lekka i wygodna, nie stłucze się, gdy ty (lub dziecko) upuścisz ją na podłogę. Może się jednak rysować i zabarwiać pod wpływem płynów (herbatka, sok). Kształt Kieruj się wygodą. Najprostsze są butelki tradycyjne, wąskie, wygodne do trzymania. Możesz też wybrać butelkę w specjalny sposób wyprofilowaną niektórym mamom (i dzieciom) wygodniej ją trzymać. Są także butelki z szeroką szyjką: ułatwi ci to wsypanie proszku, wlanie wody, a potem mycie. Jeśli dziecko samodzielnie pije, wygodna dla niego może być butelka "z dziurką", którą łatwiej trzymać. Pojemność Dla najmłodszego niemowlęcia (do końca trzeciego miesiąca) wystarczy butelka 80–125 ml. Większe (200–250 ml) są przeznaczone dla dzieci po piątym miesiącu, a te największe (250–320 ml) dla malców po dziewiątym miesiącu. Oczywiście wszystko zależy od apetytu szkraba. Zwróć też uwagę na to, czy skala jest wyraźnie oznaczona. Dzięki temu szybko przygotujesz odpowiednią porcję pokarmu i sprawdzisz, ile maluszek zjadł. Do zadań specjalnych Antykolkowa. Przyczyn bólów brzuszka u malca jest wiele; jedną z nich jest połykanie (niechcący) podczas posiłku dużej ilości powietrza. Żeby temu zapobiec, producenci butelek stosują różne triki mające zmniejszyć ilość połykanego powietrza. Jednym z nich jest wygięty kształt butelki, innym – specjalne, odkręcane dno. Antykolkowe butelki mają też specjalny system odpowietrzania, a smoczek kształtem przypomina sutek. Dziecko obejmuje go szeroko otwartymi ustami, a żeby napić się mleka, musi mocno ssać. Samosterylizująca. Po specjalnym złożeniu pełni funkcję sterylizatora parowego. Wystarczy wlać do niej wodę, a potem wstawić butelkę do kuchenki mikrofalowej. Z czujnikiem ciepła. Mając taką butelkę, nie musisz sprawdzać temperatury mleka, wylewając krople na przegub dłoni. Wystarczy przyjrzeć się kolorowi rurki odpowietrzającej. Różowy podpowie ci, że mleko jest trochę zbyt ciepłe. Niebieski oznacza, że mleko ma odpowiednią temperaturę. źródło: http://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10023315.html