Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Zmiana mleka z początkowego na następne

Data utworzenia : 2013-12-12 22:33 | Ostatni komentarz 2016-02-23 23:32

konto usunięte

11688 Odsłony
39 Komentarze

Zasadnicze pytanie brzmi - jak? Moja córka za tydzień kończy pół roku, jest karmiona mieszanie, rano dwa razy piersią, potem obiadek ze słoiczka i dwa razy MM. A ja tak się zaczęłam zastanawiać w jaki sposób zamienić mleko początkowe na następne, przy jednoczesnym zejściu do karmienia piersią raz dziennie. Zdarzają sie takie dni, że mała na śniadanie opróżnia obie piersi. W każdym razie, w jaki sposób zmienić to mleko, żeby mała nie miała szoku.

2013-12-13 23:15

To jak któraś jest chętna na saszetki bebika to odstąpie, ja za darmo je dostałam:) i faktycznie lepiej chyba przy jednym mleku zostać.

2013-12-13 22:37

Silje chyba lepiej będzie jak zostaniesz przy Bebilonie córeczka tyle czasu już go piła uważam że zmiana rodzaju mleka i przejście na mleko następne to nie jest najlepszy pomysł u nas pani doktor radziła przechodzić na mleczko następne stopniowo dodawać po jednej miarce do mleka wcześniejszego

2013-12-13 22:34

Witam. To zależy od Pani. Można zamienić wszystkie karmienia jednego dnia ale można, zużywając mieszankę początkową, zamieniać jeden posiłek dziennie z mleka początkowego na następne. Mieszanka jest tak przygotowana, że brzuszek maleństwa nie powinien odczuć zmiany. Pozdrawiam

2013-12-13 21:51

No właśnie Karolina, Rozala też je Bebilon 1, bo inne jej nie pasują. Ale mam w domu saszetki z Bebilonem 2 i z Bebiko 2, więc mam na czym próbować. Zacznę sobie od poniedziałku w takim razie.

2013-12-13 21:39

ja z sebkiem robilam tak samo jak ci mowi lipka :) jezeli za szybko podasz mleko nr 2 to moga zaczac sie zaparcia lub biegunki... i zacznij juz teraz wprowadzac, ze dwa dni zrob tak 4 miarki jedynki + 1 miarka dwójki, po dwoch dniach 3 miatki jedynki + 2 miarki dwójki itd. na opakowaniu dwójki jest tak samo napisane :) nie jest powiedziane, ze z dniem ukończenia 6 mcy musi pić dwójkę :) czyli na spokojnie i daj znac jak wam idzie :) tylko obserwuj rozalke, moj sebek jadl bebilon 1 ale np. bebilon 2 mu nie smakowal... :)

2013-12-13 18:57

Dzięki Lipka, też tak myślałam, tylko teraz nie wiem czy dzień po dniu zmieniać stosunek jednego mleka do drugiego, czy może wydłużyć to w czasie.

2013-12-13 10:54

Silje może spróbuj zwyczajnie, małymi kroczkami. To znaczy jeżeli np sypiesz pięć miarek początkowego, to teraz pierwszego dnia daj 4 miarki początkowego i 1 następnego, za kilka dni 2 miarki następnego i 3 początkowego i tak dalej. Obserwuj reakcję Rozalki. Tak mi się wydaje, że będzie dobrze, ale może się mylę, więc czekamy na odpowiedź eksperta :)