Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Mleko? stanowczo NIE!!!

Data utworzenia : 2013-10-22 14:55 | Ostatni komentarz 2016-07-27 19:53

bialutka91

21338 Odsłony
36 Komentarze

mój 14 miesięczny syn nie chce pić mm. Widząc butelkę z mieszanką od razu jest nie. Kaszki nie wchodzą również w grę. Co mam zrobić, czym mogę zastąpić, albo jak przekonać? On woli jeść dorosłe jedzenie.

2013-10-23 15:35

bialutka91 ja mam ten sam problem moja córeczka niedawno odmówiła pica mleczka ma 15 miesięcy, podaje jej teraz jogurciki naturalne, kaszki mleczno ryżowe, robię też zupkę mleczną na zwykłym mleku bo czytałam że dziecku które nie ma alergii można podawać zwykłe mleczko jeszcze muszę wypróbować budyń może jej posmakuje

2013-10-23 10:29

Witam serdecznie. 14-miesięczne dziecko nie musi pić mleka. Oczywiście,tak jest prościej, gdyż w mleku i kaszce, specjalnie przygotowanej dla dzieci są składniki, które powinno dziecko otrzymać. Dziecko może zjadać dorosłe jedzenie z uwzględnieniem diety zbilansowanej. Mięso, przetwory mleczne, jak jogurt, czy twarożek ale bez przesady. Warzywa i owoce oraz kolorowe, poukładane na talerzu produkty, które będą atrakcyjne dla malucha. W tym wieku potrzeba mu głównie soli mineralnych, żelaza i troczę białka do prawidłowego wzrostu i budowania masy ciała. Jedzenie powinno kojarzyć się dziecku z przyjemnością, więc nie to nie. Pewnie wyrośnie z niego smakosz. Pozdrawiam

2013-10-22 21:42

Zdarza się... a czy podawałaś wapno w postaci -żółtko jajka , ryby , brokuły, , brukselka,, buraki, nasiona roślin strączkowych ? Mleko sojowe i deserki sojowe dostarczaja wapno :) MM powinny koniecznie pic dzieci do 12 msc życia .. potem to nie jest ,ze tak powiem obowiazkowe . Staraj sie podawac te produkty ktore wymienilam :) Kakao synek lubi ? Czy raczej nie podajesz ?

2013-10-22 19:23

Moja szwagierka miała ten sam problem.Najpierw u półtorej rocznego wówczas synka i teraz to samo ma z roczną córeczką.Za nic w świecie nie chcą pić mm ani kaszek. I w sumie z tym nie "walczy".