Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Mleko? stanowczo NIE!!!

Data utworzenia : 2013-10-22 14:55 | Ostatni komentarz 2016-07-27 19:53

bialutka91

21337 Odsłony
36 Komentarze

mój 14 miesięczny syn nie chce pić mm. Widząc butelkę z mieszanką od razu jest nie. Kaszki nie wchodzą również w grę. Co mam zrobić, czym mogę zastąpić, albo jak przekonać? On woli jeść dorosłe jedzenie.

2016-07-27 19:53

Moja córka tak ma od roczku i nie przyjmuje kefirów ani sera białego. Dwa razy zjada płatki z mlekiem kozim lub krowim

2016-07-27 12:22

Żaden z moich synów nie tolerował mleka modyfikowanego. Starszego odstawiłam od piersi w wieku 16 miesięcy bo miałam w domu do wykarmienia kolejnego malucha. Mój starszak nie ma jednak problemów ze zjedzeniem prawie wszystkiego co Mu podam. Bez problemu je twarożek, gotowane jajko, kaszkę na mleku krowim :) Bardzo lubi też mięsko, owoce i warzywa. Jedyne czego nie lubi to truskawek, czekolady i ogórków. Młodszy nie lubi jeść mięsa (staram się przemycać odrobinę gotowanego mięska w zupie-krem). Ważne żeby dieta dziecka była zbilansowana :)

2014-06-05 20:54

Na szczęście jest dostępnych mnóstwo zamienników. Można maluchowi podać kefir, jogurt czy maślankę oczywiście naturalne są najlepsze i mają najwięcej składników odżywczych. Można do nich dodać trochę owoców, dżemu lub powideł. Na mleku możemy zrobić kaszkę mannę lub jaglankę albo budyń - taki deser większość dzieci lubi. Moja koleżanka tak się zaparła na mleko, że nawet to smakowe próbowała podawać, że nie wspomnę że deserki typu mont już przed pierwszym rokiem życia były w diecie jej synka, który na nutramigenie był. Moim zdaniem takie rzeczy to tylko jako słodycze można traktować, a nie jako pełnowartościowy posiłek mający coś dobrego wnieść do diety malucha.

2014-05-04 13:44

kuzynki synek miał identycznie jak skończył 13 miesięcy... i też miał manie na dorosłe jedzenie... jadł praktycznie wszystko to co oni... no może za wyjątkiej grzybów... ale jakoś mu to samo mineło.... i potem wróciół do butli

2014-05-04 09:08

Mraczek jaka jest ważność mleka po otwarciu ? i jak skład w stosunku do mleka w proszku?

2014-05-04 08:40

A ja mogę polecić mleko Candia 1l w kartoniki , jest to mleko modyfikowane ale w płynie koszt to ok 7,8 zł na podstawie jego można robić różne smaczne posiłki a to kakao, a to koktajle owocowe. Samo mleko jest o lekko waniliowym smaku i jest bardzo bogate w witaminy i minerały, jak dzieci lubia to co dorośli to może fakt że nalewa je się z prosto kartonika będzie atutem dla tego mleka.

2014-05-04 08:14

hmm synek też miał coś takiego że wolał tylko dorosłe jedzenie ale na szczęśćie udawało mi się mu dawać butelke do spania. Czy do codziennych drzemek albo do spania na noc. A Może jakbyś spróbowała mu podawać mleko przez sen?

2014-04-30 08:33

Masz racje Anita. Ja lubię mleczno-bananowy, tylko trzeba szybko pić bo gęstnieje...