Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Picie w nocy

Data utworzenia : 2013-06-24 00:48 | Ostatni komentarz 2016-09-27 18:38

K.Psyk

12096 Odsłony
57 Komentarze

Witam serdecznie !! mam pytanie moja córeczka w wrześniu skończy 3 latka i nadal pije w nocy ( karmię ją butelką mleko bebilon ) potrafi do tego picia obudzić sie nawet do 3-4 razy za każdym razem wypija około 160 ml mleka. mam pytanie do jakiego wieku dziecko powinno pić mleko ? wydaje mi się,że właśnie przez to picie w nocy nie chce mi jesc w dzien - nie jadła by wcale, tak jakby jedzenie ją odpychało, jak juz sie na coś skusi po ogromnym "proszeniu się " to wezmie do buzi max 3 łyżeczki bądź gryzy i koniec ;( nie mam już sił :( ani na walkę o to by jadła ani na to wstawanie w nocy :(:((:

2013-06-24 11:10

3 latek to juz spora panna ;) moja córeczka ma półtora roku i czasami zjada jedną porcję mleka w nocy, z moich obserwacji zauwazyłam ze zależy wszystko od tego ile zje w ciagu dnia, nie jest niejadkiem chociaż zdażają się dni że nie ma ochoty na jedzenie wówczas jej nie zmuszam. Piszesz, ze mała nie ma ochoty na jedzenie, może jest jednak co lubi? moja mała miała taki okres kiedy dostała pierwszy raz biszkopty, nie chciała nic jeść tylko stała pod szafką i krzyczała, ze chce ciastko Na szczęście był to moment prowadzania potraw i udało mi się je zastąpić owocami oczywiscie nie eliminując biszkoptów całkowicie. Jeśli twoja mała nie ma ochoty na jedzenie, moze warto przyjrzeć się bardziej jadłospisowi, czasami pomaga podanie kolorowych kanapek bądź kaszki ze świeżymi owocami lub rodzynkami, może przygotujecie razem ciekawe kanapeczki moze to zmobilizuje małą do jedzenia oczywiście nic na siłę, to musi wyjsc ze strony małej, bo takie wmulanie czasami ma przeciwne skutki ;( Mozesz sprawdzić co twoja mała lubi najbardziej przygotowując kilka owoców lub produktów na talerzykach i niech mała próbuje jaki mają smak po kolei mozę forma zabawy się sprawdzi, małe dzieci to cwaniaki ale my musimy być cwańsi;)