Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

Picie w nocy

Data utworzenia : 2013-06-24 00:48 | Ostatni komentarz 2016-09-27 18:38

K.Psyk

12095 Odsłony
57 Komentarze

Witam serdecznie !! mam pytanie moja córeczka w wrześniu skończy 3 latka i nadal pije w nocy ( karmię ją butelką mleko bebilon ) potrafi do tego picia obudzić sie nawet do 3-4 razy za każdym razem wypija około 160 ml mleka. mam pytanie do jakiego wieku dziecko powinno pić mleko ? wydaje mi się,że właśnie przez to picie w nocy nie chce mi jesc w dzien - nie jadła by wcale, tak jakby jedzenie ją odpychało, jak juz sie na coś skusi po ogromnym "proszeniu się " to wezmie do buzi max 3 łyżeczki bądź gryzy i koniec ;( nie mam już sił :( ani na walkę o to by jadła ani na to wstawanie w nocy :(:((:

2016-09-27 18:38

Może na kolacje podawaj jej większa ilośc Mleka + kleik ryżowy moze w ten sposób dłużej wytrzyma ci w nocy bez mleka ... a jak juz taka duza to rzeczywiscie moze bedzie dla niej lepiej jak przestanie dostawac butelke w nocy chodzi mi tu o ząbki :P

2016-09-15 19:57

Nie ma za co. Jeśli miałaby Pani jakiekolwiek pytania służę pomocą :)

2016-09-15 17:23

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź:)

2016-09-15 14:21

Żaden lęk nie przestaje działać w momencie odstawienia. Organizm wysycił się lekiem więc potrzebuje teraz czasu na wypłukanie się z niego. W momencie odstawienia przez kolejne dni będzie go w organizmie coraz mniej,aż się wypłucze. Na szczęście córka brała go krótko. Waga po jakimś czasie się wyreguluje. Córeczka za chwilę będzie uczyć się chodzić czyli będzie miała więcej ruchu tym samym będzie spalać więcej energii. Po za tym po odstawieniu sterydu apetyt też będzie mniejszy.

2016-09-15 14:02

Bardzo mnie Pani uspokoiła, dziękuję bardzo! Mam tylko jeszcze pytanie czy jak odstawie Zyrtec waga od razu wroci do normy czy steryd jeszcze będzie działał w organizmie przy tym wpływał na wagę przez jakiś czas?

2016-09-15 13:34

W takim razie nie musi się Pani martwić. Proszę poczekać na zakończenie kuracji lekiem. Córeczka karmione jest prawidłowo. Może Pani spróbować zagęścić wieczorne mleko. Jeśli chodzi o mięsko to dla odmiany może Pani spróbować gotowanej cielęciny lub królika.

2016-09-15 13:23

Córka pije tylko wode, nie lubi nic innego, nie dostaje też nic słodkiego do jedzenia. Bilans był w czasie podawania Zyrecu. W ciągu dnia zdarza jej się wypić mleko, nie wiem dokładnie ile ale ok 2-4 razy, nie więcej. Na śniadanie przeważnie dostaję kaszke smakowa (typu Nestlé na wodzie), na obiad zupe(np rosół, krupnik, pomidorowa itd, zalezy co ugotuje, czasami ale rzadko dostaje ze słoiczków bo nie przepada), jak nie chce jeść zupki to dostaje drugie danie, ziemniaczki albo jakieś mieso (narazie tylko drobiowe jej daje, nie probowalam jeszcze innych), podwieczorek to głównie owoce albo deserki ze słoiczków. Nie są to duże porcję, czasami polowe z tego co zrobie to wyrzucam, albo musze bardzo zagadywac córkę żeby zjadła parę łyżek. Miedzy czasie w ciagu dnia na spacerze dostaje chrupka kukurydzianego albo rożek waflowy (jak do lodow). No i tytułowe dojadanie mleka w nocy. Teraz sprawdzilam ze Zyrtec córka bierze dokladnie od 5 lipca, czyli prawie 2,5 mies. Czy to on może powodować taki wzrost masy? A może zmniejszyć ilosc mleka w ciągu dnia?

2016-09-15 12:07

Można podawać w nocy jak najbardziej wodę. Z wagą Tak jak powiedział pediatra narazie nie ma co się martwić. Zobaczy Pani po odstawieniu Zyrtecu. A czy córką pije soki owocowe? A jak je w ciągu dnia? Czy bilans był w trakcie podawania sterydu? Proszę policzyć ile porcji mleka dostaje na dobę i napisać jakie dostaje stałe posiłki?