Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Karmienie piersią a przeziębienie

Data utworzenia : 2016-11-08 15:22 | Ostatni komentarz 2016-11-12 18:01

Maria .Bajgrowicz

3059 Odsłony
23 Komentarze

Hej dziewczyny, jak radzić sobie z przeziębieniem? Co mogę brać, jak się ratować? Czuję że zaczyna mnie dziś rozkładać...

2016-11-09 23:57

Zajrzyj w laktacyjny leksykon leków (LLL) będziesz mogła sprawdzić co możesz brać z aptecznych rzeczy. Jeśli Cię gardło boli możesz brać bez problemu cholinex,argentin,tantum verde. Na katar większość rzeczy możesz brać,ja polecam maść majerankową mi bardzo pomaga. Inhalacje z amolu,majeranku.

2016-11-09 21:19

U mnie sprawdza się mleko z miodem i czosnkiem pomaga bardzo szybko więc polecam spróbować. Też jestem przeziębiona i mikstura już działa :)

2016-11-09 21:12

Ja ratuje się domowymi sposobami. Gdy jest już ze mną tragicznie to idę do lekarza, ostatnio przepisała mi lekarstwa dla dzieci na bazie ziół i pomogło. Ale to tylko w ostateczności, nie chcę brać lekarstw.

2016-11-09 10:04

Prenalen oprócz tabletek na gardło ma też syropy. Polecam pic łyżeczkę tranu bo okres chorobowy w pełni :) I do tego jak napisała donnavito i agn.kaw domowe sposoby przyniosą ulgę. Miod maliny cytryna i ciepelko:) -zdrówka :)

2016-11-08 23:06

ja normalnie karmiłam, tyle ze kichałam w chusteczke, mały nie zachorował, a miał 2 miesiace, dziecko est chronione chyba przez mleko mamine, do nosa polecam Euphorbium, a na gardło Prenalen i płukanki domowe z soli, sody, wody utlenionej, co kto woli

2016-11-08 21:44

Najpierw najlepiej ratować sie domowymi sposobami, jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy włączyć farmaceutyki. Ja polecam napar z imbiru, działa rozgrzewająco, przeciwbakteryjnie, najlepiej wypić na ciepło wieczorem przed położeniem się pod kołdrę. Gotuję kawałek korzenia imbiru z kilkoma plastrami cytryny. Gdy trochę przestygnie dodaję kilka łyżeczek miodu. Możesz też zrobić syrop pokroić cebulę i ząbek czosnku wrzucić do miski zalać miodem i odstawić na 12h. Pić po łyżeczce. Do tego sok z malin domowy (albo kupiony taki 100% bez cukru). No i kanapki z miodem, albo na słono z czosnkiem. Potrawy z cynamonem (też działa antybakteryjnie i rozgrzewająco). Na gardło płukanki z soli (roztwór nasycony), albo super mieszanka ja robiłam Tantum Verde płyn (można podczas kp)+Salviasept+Kilka psiknięć Octeniseptu, wymieszać z letnią wodą i płukać kilka razy dziennie. Zaś jeśli już domowe sposoby nie pomogą, to do apteki po specyfiki dla ciężarnych i kp. Np Prenalen , albo MamaGard. Spokojnie możesz też używać Tantum Verde (spray). Jeśli infekcja będzie się dalej rozwijała najlepiej odwiedzić lekarza. No i karmić malucha jak najwięcej i jak najczęściej aby przekazywać przeciwciała :) Zdrówka!

2016-11-08 18:32

http://lovi.pl/pl/forum/1/1956 może Cię zainspiruje