Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Karmienie piersią a przeziębienie

Data utworzenia : 2016-11-08 15:22 | Ostatni komentarz 2016-11-12 18:01

Maria .Bajgrowicz

3060 Odsłony
23 Komentarze

Hej dziewczyny, jak radzić sobie z przeziębieniem? Co mogę brać, jak się ratować? Czuję że zaczyna mnie dziś rozkładać...

2016-11-12 18:01

Na wszelakie infekcje górnych dróg oddechowych polecam syrop z pędów sosny, inhalacji z solanki zabłockiej i porządne wygrzanie. Prenalen niestety na mnie nie działa, a jedynie śmierdzi czosnkiem. Równie dobrze można sobie zjeść kilka ząbków popijając sokiem z malin. Wyjdzie na to samo.

2016-11-11 13:30

Nie wiem czy autorka jeszcze tu zajrzy, ale warto jakby myła ręce przed każdym karmieniem.

2016-11-11 10:50

Też mi później przyszło na myśl, że może to było nieporozumienie ;) I właściwie miód i kp to tylko z nagonką na alergię mi się kojarzyło, dlatego o tym wspomniałam ;) Ale dokładnie, to jak z każdym innym produktem spożywczym , dlatego ja pod tym względem też go nie demonizuję ;) I dokładnie do 12m.ż. dzieciom miodu dawać nie powinnyśmy, ze względu na możliwość skażenia miodu bakteriami, ale same dla siebie jak najbardziej, jeśli ktoś lubi to niech i nałogowo pochłania, tak jak ja :p Bez miodu żyć nie umiem hehe ;)

2016-11-11 10:32

Tak miód jest silnym alergenem i może powodować botulzmię ale tylko wtedy kiedy podajemy go dziecku do ust. Tutaj chodzi o przeziębienie mamy więc miód, mleko i czosnek jak najbardziej można pić "miksturę" na przeziębienie. Nawilżać powietrze można porządnym nawilżaczem powietrza, tymi zawieszkami na kaloryfer, kładąc na kaloryfer mokry ręcznik bądź też ustawiając w domu pojemniki z gorącą wodą.

2016-11-11 09:11

Tak, albo źle zrozumiała, albo błędnie kojarzyła niepodawanie miodu dzieciom jako równoznaczne z zakazem spożywania przez karmiące ;)

2016-11-11 08:04

Dziewczyny jak i ja pisałyśmy o spożywaniu miodu przez nas a nie podawanie go dziecku, tamta Pani która pisała o botulizmie musiała źle zrozumieć.

2016-11-11 07:45

Co do alergii zgoda :) Trzeba obserwować, ale to jak ze wszystkim. Póki nie ma podejrzenia alergii, jemy. Jak coś się dzieje, szukamy przyczyny. A dzieciom poniżej roku oczywiście nie podajemy miodu - ze względu na botulizm właśnie. :)

2016-11-10 22:57

Trzeba dziecko obserwować pod względem alergicznym oczywiście :) A botulizm może wystąpić u dziecka,które dostało miód prosto do buzi,nie przez pierś.