Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Co zrobić żeby mleczko leciało po cc?

Data utworzenia : 2016-11-04 10:17 | Ostatni komentarz 2016-11-10 17:33

Urszula-1981

6788 Odsłony
27 Komentarze

Witam, jestem po dwóch CC, po pierwszym cc pokarm pojawił się chyba dopiero 7-8 dobie, synek byl b. malutki, mial problemy ze ssaniem, wszelkie proby karmienia konczyly sie placzem, i niestety szybko sie poddałam. Po drugiej cc, pokarm mialam ok. 2-3 doby, mały ssał, ale mi cały czas wydawalosie ze malo leci. Zafiksowałam sie na laktator, z ktorego nie wiele mogłam wycisnąc. I tak karmilam trochepiersia troche butelka z mm, ale nie trwało to tak dlugo jabym chciała. Przede mn a 3 cc, i obawiam sie ze pokarmu nie bede miala od razu. Wiem ze sa herbatki, ktore pomoga na początku. Ale co pozniej zeby rozkrecic laktacje? Mace jakies sposoby, porady? Slyszalam o metodzie 3-5-7 (?), ale czy działa? Podzielcie sie swoimi radami jak Wy radziłyście sobie w takich sytuacjach.

2016-11-04 17:01

Jak najszybciej i jak najczęściej trzeba przystawiać Maleństwo do piersi. Praca z laktatorem metodą 7-7-5-5-3-3 też bardzo dużo pomaga. Sama z niej korzystałam i naprawdę warto :-) Na początku nie miałam w ogóle pokarmu. W szpitalu od drugiej doby po porodzie przystawiałam Synka jak najczęściej (co ok. 1,5-2 h) i zaraz po karmieniu zabierałam się za laktator :-) Jak wychodziłam z Synkiem ze szpitala w 5. dobie Jego życia to miałam ogromny nawał pokarmu. Nie należy się też zrażać, że po nic nam nie udało się ściągnąć laktatorem :-) Dziecko to jest najlepszy laktator i w momencie przystawienia Maleństwa wytwarza nam się taka dawka oksytocyny, że mleko na pewno będzie płynąć strumieniami :-) Teraz mój Synek ma prawie 5 miesięcy i cały czas karmię Go tylko i wyłącznie piersią :-) No i oczywiście cały czas do tej pory pije tylko i wyłącznie 2 razy dziennie herbatkę laktacyjna "Bocianek" :-)

2016-11-04 14:53

MamaSzka, Ty po CC? Nie zawsze da się od razu przystawić do piersi. Przynajmniej tam gdzie ja rodziłam nie miałam takiej możliwości

2016-11-04 13:41

Jak najszybciej przystawić dziecko do piersi :) będzie się lało :)