Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Co do picia przy karmieniu piersią

Data utworzenia : 2016-06-07 14:06 | Ostatni komentarz 2016-11-14 22:07

Kasia84

3587 Odsłony
43 Komentarze

Witam drogie mamy, Mam pytanie - czy podajecie coś do picia swoim maluchom kiedy karmicie piersią? Lekarze doradzają żeby dziecka nie dopajać natomiast ja bardzo chciałabym mieć coś w zanadrzu co pozwoli uspokoić synka chociaz na chwilkę zanim będę miała możliwość nakarmić go piersią. Mały jest strasznym łasuchem, ma już 10 tygodni i ciągle je nieregularnie - czasem co dwie czasem co trzy godziny. Mam problem kiedy jestem na spacerze a on obudzi się i jest głodny, wtedy potrafi całą drogę do domu płakać. Nie za bardzo chce smoczka, a już na pewno nie wtedy kiedy chce jeść, czasem udaje nam się podać mu smoczka do uśpienia kiedy jest niespokojny. Przez kilka pierwszych tygodni dopajany był glukozą gdyż miał przedłużającą się żółtaczkę, po zmianie pediatry kazano nam kategoryczni odstawić glukozę, co zrobiliśmy. I teraz już nic synek nie chce pić. Próbuję mu podawać samą wodę przegotowaną ale nie chce jej pić. Zastanawiam się nad jakąś herbatką - polecacie coś dla 10 tygodniowego dziecka?

2016-11-14 22:07

Mimo wszystko, ze względu na odkopanie wątku nożna powiedzieć, nie dopaja się wodą przy karmieniu piersią, mleko podczas karmienia zmienia konsystencję najpierw jest rzadsze, a z czasem ssania gęstnieje. Położna powiedziała mi po pierwszym porodzie, że to jak obiad dwudniowy, najpierw zupa (rzadsze mleko), potem drugie danie (bardziej gęste mleko).

2016-11-13 13:28

Dziewczyny autorka na pewno poradziła sobie już z problemem spójrzcie na datę, zresztą było już wiele takich wątków, które podała inna użytkowniczka:)

2016-11-12 18:16

10tygodniowego dziecka nie ma potrzeby dodatkowo dopajać nawet przy upałach. Mleko mamy o każdej porze dnia i nocy ma inny skład i reguluje się wg potrzeb dziecka. Jak dziecku chce się pić to jest bardziej wodniste i lepiej zaspokaja pragnienie, a kiedy jest głodne - to jest gęściejsze.

2016-11-10 23:10

nie dopajałam niczym do momentu az mały nie zaczął jesc innych rzeczy procz mojego mleka, wtedy dawałam troche wody lub herbatki,ale naprawde nie za duzo, jak juz zaczął jesc więcej normalnych rzeczy, wtedy zwiekszyłam podawanie płynów, jeny, przepraszam za te uciekające mi literki, koncówki, haczyki, tak to jest jak sie ma dysleksję:)

2016-11-04 18:06

Karmię piersią i niczym nie dopajam. Nie ma takiej potrzeby przy kp. Karmię Małego na żądanie raz częściej raz rzadziej jak potrzebuje.

2016-11-04 07:27

U nas lakarz mówiła że karmienie piersią zaspakaja potrzeby. Kazała obserwować ciemiaczko-zapadnietei i pulsujace oznacza słabe nawodnienie. W trakcie dużych upałów zalecala jednak dopajanie woda.

2016-11-03 09:07

Poza tym jesli chodzi o upaly to w mleku sa elektrolity, dziala ono jak taki niemowlecy napoj izotoniczny. Woda to tylko woda, zwlaszcza gdy podajemy dzieciom te przegotowana, nie dostarczamy im nic oprocz "monotlenku diwodoru" ;) (Czyli H2O)

2016-11-02 22:20

Karmiąc piersią nie powinno się dodając dziecka. Niczym dosłownie niczym. Wystarczy częstsze przystawianie do piersi. My przez te całe upały w tym roku ani razu nie pisaliśmy Synkowi wody. Jedynie częściej go przystawiłam on wtedy chwilkę possał pierś napił się u spał dalej.