Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53161 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2013-09-30 19:49

My wlasnie wróciliśmy z Holandii Z pełną torbą ciuchów dla Amelki i szczerze jeszcze nie wszystkie zdążyłam wyprać, a juz czeka mnie stos prasowania. Uważam ze używane ciuchy czy zabawki to nic złego. Czasami można naprawdę kupić cis po atrakcyjnej cenie, a w dodatku będzie lepiej się zdawało do użytku niż nowe.

2013-09-30 19:36

I przeważnie są bardzo dobre gatunkowo

2013-09-30 19:01

dzięki używanym rzeczom które dostaniemy od znajomych i rodziny, możemy kupić porządne nowe mebelki do sypialni :) jeśli chodzi o ubranka to używane są mniej przesiąknięte chemią (pestycydy w bawełnianych ubrankach) która jak wiadomo wypłukuje się z każdym praniem :)

2013-09-28 16:25

Julia.Mockalo z tą spacerówką to nie wiem czy taki dobry pomysł w zimę po śniegu nie dasz rady pchać wózka z małymi kółkami na twoim miejscu bym się jeszcze zastanowiła nad używany wózkiem 3w1 będziecie mieli gondole i późnej na wiosnę wózek spacerowy

2013-09-28 15:56

My wspólnie z moim narzeczonym zdecydowaliśmy, że będziemy wspomagać się kupnem wielu rzeczy z drugiej ręki, ponieważ koszty wyprawki są znaczne. Mam na myśli wózek głęboki - nasze Maleństwo ma według planu przyjść na świat w połowie października i szybko z niego wyrośnie. Uznaliśmy, że lepiej zainwestować w spacerówkę, która będzie dłużej w użyciu. Również ciuszki kupujemy w komisach, chociaż nie powiem, mamy wiele nowych rzeczy. Wszystko to da się wyczyścić, nawet trzeba wyprać, aby zadomowiły się domowe zarazki. Jednak, takie rzeczy jak materacyk, przewijak, wanienka, butelki i inne drobiazgi osobiste bezwzględnie muszą być nie używane. U nas jest kilka komisów, więc porównując ceny, niestety chyba większość nas jest zmuszona z nich korzystać, chociaż wystawy kuszą. Dodam jeszcze, że można trafić na naprawdę oryginalne i super jakościowe ciuszki. Najlepiej mają osoby z dostępem do segregacji odzieży z zachodu, mogą przebrać co lepsze. Znam kilka takich osób.

2013-09-24 17:08

Zakup wyprawki jeszcze przede mną ale myślę że za jakieś 3 miesiące powinnam się za to wziąć poważnie. Niestety nie mam zbyt wiele rzeczy po pierwszym dziecku. Zostały mi tylko takie do których miałam sentyment. Resztę rozdałam lub odsprzedałam. Teraz gdy chodzę po sklepach to piękne, nowe wózki kuszą swoimi kolorami i kształtami. Myślę, jednak że gondolę i pierwszy fotelik kupię używane, ponieważ dziecko i tak z tych rzeczy bardzo szybko wyrasta. Rzeczy bardziej osobiste typu wanienka czy bielizna moim zdaniem muszą być nowe, chyba że bierzecie od kogoś zaufanego i macie możliwość sprawdzenia ich stanu.

2013-09-24 12:31

Dokładnie, kup np. taką nową wyprawkę na zimę 3 latkowi: kurtka, buty, ubranka zimowe to jest dosyć spora kwota. Dlatego kupuję pół na pół i cieszę się jak dostanę lub mogę odkupić coś po dzieciach koleżanki. A dziecko pochodzi w tym jeden sezon i na następny trzeba kupić już większe rzeczy.

2013-09-24 12:10

również wolę kupić nowe;) jednak nie zawsze mnie na to stąć;(pewnie tak jak i wiele innych mam wolałoby kupić nowe;) dlatego cieszę się ze sa takie sklepy jak pepco, gdzie ceny nie sa zbytnio wygórowane.