Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Nowe czy używane?

Data utworzenia : 2013-01-24 12:34 | Ostatni komentarz 2024-07-27 15:03

konto usunięte

53168 Odsłony
958 Komentarze

Jakie jest Wasze zdanie na temat kupowania nowych i używanych rzeczy dla dzieci?I nie chodzi mi tylko o ubrania.

2014-01-17 11:43

ja uważam, że jeśli chodzi o takie rzeczy jak body czy ogolnie ciuszki dla maluszka to jak najbardziej używane. dziecko rośnie tak szybko, ze wydawanie setek złotych a nawet chyba te liczby sa w tysiącach jest naprawdę wg mnie zbędne. ja osobiście miałam tylko pare rzeczy ze sklepu bo coś akurat mi się spodobało. ale zawsze brałam rozmiar większe. jeśli synek nosił 68 to brałam 74 aby ponosił dłuzej niż pare dni. a co do zabawek tez mamy dużo po kimś. tylko niektóre nowe bo wiadomo, że coś swojego fajnie miec :)

2014-01-04 20:20

Ubrania i dodatki można kupić używane, bo jak dziewczyny słusznie zauważają w sklepach są dość drogie a małe dzieci nie dość, że szybko rosną to jeszcze brudzą się na potęgę. Wózek, łóżeczko też można kupić używane. No ale już materac do łóżeczka koniecznie powinien być nowy!! Obowiązkowo też nowe buciki - każde dziecko chodzi inaczej i but dopasowuje się do nóżki, więc donaszanie obuwia po kimś nie jest dobrym pomysłem. No i rzecz jasna kosmetyki, takie akcesoria jak smoczki i butelki też obowiązkowo powinny być nowe.

2014-01-04 15:05

Wiecie, dzieci tak szybko rosną, że jakby kupować wszystkie ubranka nowe to można by zbankrutować. My część ubranek kupiliśmy, zwłaszcza tych bliżej ciała (body, skarpetki), ale baardzo dużo też dostajemy. Teściowa ma koleżankę i po jej córeczce mamy sporo ubranek. Ślicznych i jak nowe, bo gdzie taki bajtel zniszczy jak ledwo pełza po podłodze.

2014-01-04 14:57

niedawno został otwarty ciucholand w którym mają rzeczy dla dzieci do 5 lat. nie mam jak się wybrać,bo nie dojadę chyba,ale jak tylko przejdą mi wszystkie dolegliwości to wyruszam.podobno super rzeczy mają dla dzieci tzn ładne,niezniszczone,markowe za grosze.a pasuje garderobę córki uzupełnić bo rośnie w oczach

2013-12-30 22:21

Ja zawsze czuje wielka satysfakcje jak uda mi się upolować jakieś ciekawe i zadbane rzeczy dla córeczki. Niektórzy są przeciwni zakładania ciuchów pi kimś, a ja po prostu się cieszę i Piotr w wysokiej temperaturze i później dokładne prasowanie.

2013-12-29 11:15

Ja kupowałam łóżeczko bo było jak nowe ...a połowę tańsze! :) A tak parę ciuszków używanych też dostałam ;) No niektóre rzeczy warto kupić używane - bo nie jest zniszczone ,a można wiele oszczędzić. A wiadomo ile kosztuje to wszystko.

2013-12-16 22:56

co do zabawek używanych to na allegro też są super zabawki używane ale w bardzo dobrym stanie . Polecam bardzo takie interaktywne ale jeśli chodzi o gryziaczki itp to najlepiej nowe kupić

2013-12-16 14:23

Wiecie co, mnie to jest wszystko jedno czy nowe czy od kogoś. Ważne, żeby mi się podobało i było zadbane. Te płaszczki co mamamasia kupiła za gorsze sama bym przygarnęła :)