Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Jak sprzęt do gotowania dla niemowlaka?

Data utworzenia : 2016-07-25 12:34 | Ostatni komentarz 2016-09-19 00:17

Bealia

3381 Odsłony
60 Komentarze

Parowar czy kombiwar co lepsze? Uzyawaciw takich sprzetow czy gotujecie tradgotujecija juz niedlugo bede rozszerzac diete z zastanawiam sie nad zakupem parowaru ktoras z mam ma i używa do przygotowania jedzonka dla malca czy moze szkoda zachodu i lepszy garnek z woda?

2016-07-26 10:28

U mnie to by raczej na blacie stal bo w szafkach brak miejsca. Zastanawiam sie nad zakuoem bo wlasnie samo prawie sie robi tak jak napisalas vzekasz tylko jak za alarmuje ze gotowe i ma kilka poziomow. Wiec miesko plus warzywka robi sie razem. A co np z kasza lub ryzem? Slyszalam ze tez mozna robic go w parowarze? A i jeszcze zapytam jak smakowo? Lepsze czy gorsze od takiego gotowanego na parze na sitce w garnku?

2016-07-26 09:18

Bealia, zależy co robisz. Jak gotowanie dla mnie. Z mięsa to tylko drób i ryby robiłam, a to nie wymaga dużo czasu, a jak długo robić to sprawdzam czasem w instrukcji ;-) Dla porównania wygodniej fasolkę szparagową mi zrobić w parowarze, bo zawsze jędrna i fajna, a czas gotowania byłby ten sam, u mnie 20-25 minut. Ma też opcję podtrzymywania ciepła. No i na każdym poziomie można coś innego mieć, na jednym mięso, na innym warzywka. Minus, ze zajmuje sporo miejsca w szafce, a zimą mało z niego korzystam. Jak z kombiwarem i na parze, to nie mam pojęcia, ale nigdy nie miałam urządzenia, więc nie wiem.

2016-07-25 20:37

Ja bym chciala dla w sumie 4 osob go uzywac. Mam niby sito ale male i nigdy mi sie niechce go wyciagac bo warzywa osobno miesko lub ryba osobno bo na raz mi sie nie miesci wiec wybieta piekarnik. Tak kombiwar to taki halogenowy mozna niby tez na parze w nim piec. A jak dlugo czeka sie na taie jedzonko z pawoparu?

2016-07-25 20:09

Mam parowar, bo wygodniej większą porcję jedzenia zrobić, tzn dla dziecka i dla nas. I dla mnie było wygodnie używać. Ale też nie miałam sitka do gotowania na parze do garnka. Jeśli robić jedzenie na parze w garnku, tylko dla dziecka, to moim zdaniem będzie ok. Dla mnie też wygoda, bo nastawiam, ustawiam czas i czekam aż będzie pikało ;-) Kombiwaru nigdy nie miałam. Tutaj pod tym pojęciem rozumiem takie urządzenie halogenowe, do pieczenia mięsa. Ja dużo gotowałam na parze, zwyczajnie w garnku i w wodzie i w piekarniku piekłam.