Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Letnia wyprawka

Data utworzenia : 2016-05-14 07:44 | Ostatni komentarz 2016-06-04 21:45

basiadzw

3114 Odsłony
40 Komentarze

Mam taki dylemat. Rodze w lipcu. OStatnio przegladałam ubranka jakie mam i jest tego ogrom. bodziaków, spodenek i pajacy mam dość. Nie mam jedynie sukienek takich na wyjscia. Wiadomo bedzie ciepło a do tego mała bedzie malutka i szybko wyrośnie ale nie moge patrzeć na te ubranka w których nie ma sukienek :( Ile dokupić? wiadomo że nie kupie nowych bo są drogie. Ostatnio znajduje fajne rzeczy dla dzieci w bidze nie daleko domu. tam jest strefa dziecieca i dla dziewczynek mega wybór. Rożka kupować nie bede bo mam fajny po synku, pościel do łóżeczka pewnie kupimy na koniec lata dopiero bo w domu strasznie ciepło bedzie :( doł ok 30 a góra nawet 35 stopni :(

2016-05-16 12:05

Ja urodziłam pod koniec sierpnia i w szpitalu najbardziej przydały się body i nic więcej.

2016-05-16 11:02

Ja ma termin na wrzesień i sukieneczek córka mieć na samym początku nie będzie. Bo wiem, że najwygodniej to bodziak lub pajac. Dla starszego dziecka to sukienka już tak, ale dla noworodka nie. Bodziak fajnie pampersa trzyma. Te opaski na głowę też mnie teraz kuszą, więc pewnie niedługo coś będę szukać pasującego mi ;-)

2016-05-16 00:17

ja również będę rodziła latem , ale ja w sierpniu i chłopca , natomiast chciałam córeczkę i oglądałam sukieneczki które chciałabym kupić i wiesz można naprawdę super fajne sukieneczki kupić na aliexpress i to za małe pieniążki , a sa nowe czasem dziewczyny sprzedają na grupach sukieneczki używane i są droższe , wiadomo że to nie będzie nie wiadomo jaka jakość , ale ile razy takie dziecko założy taką sukienkę , ale za to jak pięknie będzie wyglądała . Jeśli nie umiesz zamawiać z alie to Cię nauczę , podaję maila [email protected]

2016-05-15 22:40

Nie mam córeczki ale moja kuzynka nie dawno urodziła córcię i widzę że na zdjęciach jest w śpioszkach lub body a np, na głowie ma cudną opaskę z wielkim kwiatem :) Pamiętam też że na sali na której leżałyśmy po porodzie była mama która dla córeczki zamawiała specjalne ażurkowe rękawiczki - niedrapki - były cudne :)

2016-05-14 21:39

Zgadzam sie z dziewczynami, noworodkowi najwygodniej bedzie w samym body ale decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie, jednak jesli zdecydujesz sie na sukieneczke to nie kupuj zbyt wiele bo dzieci naprawde szybko rosna :)

2016-05-14 17:59

Basia ja również uważam, że Twojej córce nie będzie wygodnie w sukieneczkach. Sama piszesz, że będą upały więc po co dziecku dodatkowa część garderoby. Do tego Maluch rośnie jak na drożdżach więc sukieneczki zostawiłabym na później. Kiedy to faktycznie będzie miało jakiś sens a teraz postaw na wygodę córki.

2016-05-14 14:08

Ja do tej pory zresztą kupując rzeczy dla synka kieruję się jego wygodą w noszeniu więc uważam że dla maluszka - noworodka najlepsze są bawełniane śpioszki czy body ponieważ w nich maluszek czuje się wygodnie natomiast co do sukienek to uważam że może małe dziewczynki może ślicznie w nich wyglądają ale czy są wygodne ? chyba nie bardzo.

2016-05-14 13:00

Basiu, ja miałam w zeszłym roku termin na lipiec, ale urodziłam w czerwcu. Powiem Ci szczerze, że moja mała nie miała sukienek, jakoś nie czułam potrzeby kupowania. Były upały i mała najlepiej czuła się w samym body. Jeżeli chodzi o rożek, to nie miałam, otulałam jednak córkę dużą pieluszką tetrową lub flanelową, bo jednak większość noworodków czuje się bezpieczniej, kiedy są owinięte. Bardzo dobre opinię słyszałam o pieluszkach bambusowych, które świetnie sprawdzają się zamiast rożka - w upały chłodzą a podczas zimna grzeją. Jednak ze względu na cenę nie kupiłam (u mnie w sklepie był to koszt 26-30 zł za sztukę, a wiadomo, że potrzebne byłyby co najmniej 2). Polecam Ci wątki o wyprawce, może któreś inf. będą dla Ciebie pomocne: http://lovi.pl/pl/forum/1/2525 http://lovi.pl/pl/forum/6/3010/1 oraz artykuł: http://lovi.pl/pl/pregnancy-and-childbirth/431 Możesz też dodać swoje pytania do jednego z podanych wątków.