Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Skoczek

Data utworzenia : 2013-04-18 18:44 | Ostatni komentarz 2016-09-21 21:38

Demotywacja

10543 Odsłony
46 Komentarze

Ostatnio w sklepie zauważyłam "skoczek dziecięcy" - śliczna kolorowa zabawka zawierająca wiele elementów do zabaw łudząco przypominająca chodzik. Spotkałyście się już z czymś takim, a może macie i używacie? Co o tym sądzicie? Czy dla rozwoju dziecka dobre jest takie urządzenie?

2016-09-21 21:38

Ja tak jak Ty Michalina wolę nie kupować i nie używać A mieć pewność że nie zaszkodze swojemu dziecku.

2016-09-21 11:51

Jolu, oczywiście, że i ja nie będę nikogo krytykować, bo to jego dziecko i jego decyzje, jednak tak jak pisała Kasia uważam, że takie "stymulowanie rozwoju" (w cudzysłowie, bo tak naprawdę to nie jest naturalny rozwój), przynosi więcej szkody niż pożytku. Słusznym argumentem jest umiar i nie wsadzanie dziecka di takiego chodzika czy skoczka na długo, ale ja osobiście jeśli mogę uniknąć wad postawy czy dysfunkcji bioderek u mojego dziecka, to wolę w ogóle go do takich zabawek nie wsadzać. Co ma jeszcze jedną ogromną zaletę, a minowicie taką, że nie wydajemy niepotrzebnie pieniędzy na te zabawki, a z tego, co widziałam, nie należą one do tanich.

2016-09-20 22:24

Kasia ja uważam że jeśli byłoby coś do stymulowania chodzenia dla dziecka co byłoby 100%zdrowe to może bym się na to skusiła. Tak jak pisałam nie mam nic z takich rzeczy córka sama powoli zaczyna opierając się o meble wstawać więc wszystko u nas dzieje się naturalnie . Ale nie jestem przeciwna jeśli słyszę że ktoś kupuje dziecku takie rzeczy . Przecież to matka wie co jest dobre dla jej dziecka.

2016-09-20 07:56

Jola bo wg mnie dziecko nie powinno się stymulować skoczkami czy chodziłam. Dziecko ja samo będzie gotowe to zacznie chodzić. Ale na pewno ja nie będę dla Synka kupować chodników a skoczek wynagrodze my w późniejszym czasie trampolina jak już będzie sam chodził. Do tej pory jednak będzie musiał obejść się bez ale przynajmniej nie ucierpi jego kręgosłup.

2016-09-19 13:46

Nie ma juz chyba takich rzeczy do nauki chodzenia dla dziecka które będą dla niego zdrowe. My nie mamy ani chodzika ani skoczka. Moja kuzynka natomiast posiada skoczek i jest z niego bardzo zadowolona . Jej synek uwielbia w nim skakać . Oczywisci nie skacze godzinę tylko kilkanaście minut i ma z tego niezłą uciechę. U mnie w mieszkaniu nie ma miejsca na chodzenie chodzikiem, może kiedyś zakupimy pchacza.

2016-09-19 01:21

Myślę że jest to fajna zabawa dla dziecka, ale też miałam wątpliwości czy jest to zdrowe dla dziecięcego kręgosłupa. Chociaż jeśli się używa tego z umiarem to może być ok.

2016-09-05 22:42

Jeśli mowa o skoczku to nie jest on dobrym gadżetem z kilku powodów: 1. Po włożeniu dziecka do skoczka musi stać w pozycji wymuszonej, 2. Wpływa szkodliwie na kręgosłup dziecka, 3. Źle wpływa na stawy biodrowe, Do skoczka dziecko powinno się wsadzać najwcześniej kiedy samo zaczyna chodzić. Ja nie jestem fanką takich gadżetów.

2016-09-05 15:26

Pchacz to o wiele lepszy pomysł :)