Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

bazy do fotelików bez isofix

Data utworzenia : 2016-02-23 10:17 | Ostatni komentarz 2016-03-14 11:36

basiadzw

1378 Odsłony
7 Komentarze

Zastanawiam się ostatnio czy zakupić baze do fotelik/nosidełka. w naszym aucie niestety nie ma isofix ( maja je auta dopiero po 2002) dlatego chciałam zapytać o baze montowaną na pas. Którą polecacie i gdzie taką można kupić. Jak na razie znalazłam tylko jeden sklep 30km od domu, pasujący do naszego nosidełka. Wiadomo takie rzeczy trzeba przypasować do auta:) nie chce kupować kota w worku.

2016-03-14 11:36

Faktycznie jest coś takiego np.. Maxi Cosi Easybase 2. Wybaczcie ale pierwsze słyszę o takiej możliwości, a w sklepie mi o tym nie mówili. Także cofam - faktycznie można dostać bazę montowaną na pasy.

2016-03-12 00:12

dziewczyny SĄ bazy bez isofix, sama mam taką! ja mam fotelik maxi cosi plus baze do tego, montuje się ją pasem i ma taką nogę która trzyma z podłożem. i powiem szczerze, ze ta baza jest super bo baaardzo mocno mozna pas naciągnąć i nic sie nie rusza itp. bez bazy to bym nawet nie chciala jezdzic bo tylko wkładam fotelik i już, nie muszę się bawić za kazdym razem z pasem. wyciągam w ciągu 5 sekund fotelik, wpinam w stelaż i już na zakupy idę :) a bazy nie tylko są w maxi cosi, na początku jak kacper miał miesiac to miałam pożyczony wózek i fotelik od rodziny, i on też miał baze - wózek i fotelik z firmy colletto. i baza też była montowana pasem - bez isofix. Taką baze możesz zakupic na allegro (kiedyś widziałam) ja zamówiłam sobie w sklepie dzieciecym do fotelika ale koszt wyniósł mnie 1000 zł. popytaj po sklepach albo poszukaj na sklepach internetowych, zależy jaki masz fotelik bo jesli maxi cosi to sprawdz czy mają na stronie na sprzedaż :)

2016-03-11 18:14

Eh.... nie mam słów.... SĄ bazy bez isofixa!!!!!! montowane pasem!!!!!! skoro nie wiecie gdzie taki kupić to może lepiej się nie wypowiadać?? ręce opadają..... Karolino.... nie będę miała pierwszego dziecko tylko drugie. Wiem jak montuje się prawidłowo fotelik, teraz byliśmy nawet na warsztatach. Także w temacie fotelików jestem na bieżąco!!!! chodzi mi tylko o cholerny sklep z baza na PAS!!!!!! a pisząc o fotelikach.... wiecie że fotelika się nie sprzedaje? wiecie że fotelik może być tylko używany max 5 lat od daty zakupu? wiecie że z nosidełka powinno sięjeszcze ściągać luz z pasa jeśli jużsie montuje pasem?

2016-03-10 13:36

Ja do fotelika od 0 do 9kg nie planuje zakupu isofixa. Natomiast dla srarszej corki dla fotela do 36 kgzainwestowalam i jestem zadowolona. Zeby zamatowac baze isofix trzeba miec specjalne ze tak to ujme zatrzaski w aucie. Bez tego nie da rady.

2016-03-10 13:32

Nie ma takiej możliwości. Bazę kupujesz do fotelika tylko wtedy, gdy w samochodzie jest isofix Jak nie masz samochodu z isofix to pozostaje kupienie fotelika montowanego pasem. Montowanie pasem wcale nie jest takie złe, mam jeden fotelik tak montowany i nie mam z tym najmniejszego problemu. Trzeba wiedzieć gdzie przełożyć pas i idzie to bardzo szybko.

2016-02-25 07:34

no dobra wiem że to wygodne.... ale pytałam GDZie można kupić baze na pas

2016-02-24 23:31

Ja kupowałam foteliki samochodowe od razu z bazą. To bardzo wygodne wyjście, baza jest wpięta pasami w samochód, a odpinamy tylko fotelik z dzieckiem. Oczywiście taka wersja jest droższa, ale warto.