Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Sterylizator butelek - potrzebny czy nie??

Data utworzenia : 2013-03-15 11:52 | Ostatni komentarz 2017-01-20 13:58

burek1234

32556 Odsłony
238 Komentarze

Czy macie takie urządzenia? Są przydatne czy nie? Jakie polecacie?

2017-01-20 13:58

Grimper miejsca jest na 6 butelek ale sprawdzałam to wejdzie 5 szerokootworowych. Monika, Natka ja sterylizator dostałam używam go sporadycznie, gdybym miała kupić pewnie bym nie kupiła bo karmie piersią więc i butelek nie używamy jedynie jak gdzieś wychodziłam to mąż podawał odciągnięte mleko z butelki. Jednak jeśli ktoś nie karmi piersią tylko mm to uważam, że wtedy nie jest on zbędny gadżetem a ułatwieniem i pozwala zaoszczędzić czas.

2017-01-20 09:48

Natka też uważam że sterylizator jest zbędny. Jak mi trzeba butelkę to myje i wyparzam. A w szpitalu używałam woreczkow do wyparzania w mikrofali. Worek 5 zł a na cały pobyt w szpitalu starcza.

2017-01-20 08:43

Gimper ja w swoim canpolowym zmieszczę cztery butelki duże (butelki canpol i lovi).

2017-01-20 00:08

Nie do końca, jak dobrze kojarzę, to z Canpolu wiekszosc jest dość wąska, a wtedy nie wejdzie zbyt wiele butelek obok siebie, pojedynczo traci sens jego używanie. W moim mikrofalowym wysokość nie ma znaczenia, bo większe kładzie się po skosie, on jest w ogóle sporo większy, do mikro wchodzi mi na styk, a mieści 3 małe butelki, 2 duże, 5 smoczkow od butelek i 3 zwykle smoczki. Dużo zależy też od koszyczka, jakiej szerokości ma wgłębienia. Najlepiej jest wlasnie przymiezyc w sklepie do danej butelki.

2017-01-19 10:30

Natka sterylizator wcale nie musi być drogi. A butelki Diamond się zmieszczą ponieważ w sterylizatorze chodzi o wysokość butelki a szerokość nie ma znaczenia. :)

2017-01-19 02:00

Elektryczne są pewnie droższe, ale ja mój dostałam od teściowej, ona zapłaciła 60zl więc nie był dużym wydatkiem. Znacznie mniej zabawy, jak przy tradycyjnym wyprzaniu, ja żałuję tylko tego, że nie miałam go przy starszej córce. Ale tak jak rozmawiałyśmy wcześniej, dużo zależy, ile kto używa butelek, bo czasem nie ma po prostu sensu.

2017-01-18 15:24

A ja myje butelki sodą oczyszczoną (tak doradzila polozna), plucze i zalewam wrzaca woda z czajnika. I na poczatku chcialam kupic sterylizator, ale uznalam ze jest to kolejny zbedny wydatek bo zalanie wrzaca woda tez eliminuje bakterie itd, i dodatkowo soda dziala przeciwbakteryjnie i grzybobójczo

2017-01-18 09:12

Diamond glass są chyba troszkę szersze niż np Medical. W tej kwestii nie doradze, bo ja mam mikrofalowy, jego budowa jest troszkę inna, dzięki temu mieszczą mi się dowolne butelki.