Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Lusterko samochodowe do obserwacji dziecka

Data utworzenia : 2015-05-06 22:25 | Ostatni komentarz 2016-11-02 12:43

rikitikitam

6148 Odsłony
38 Komentarze

Drogie mamy. Zastanawiam się nad zakupem lusterka samochodowego do obserwacji dziecka. Myślę, że jest to przydatny wynalazek, zwłaszcza jak dużo się podróżuje z dzieckiem. Tylko czy ten sprzęt naprawdę się sprawdza? Korzystacie z takiego wynalazku? Jesteście zadowolone?

2015-05-15 09:42

a ja polecam. sa sytuacje kiedy np. stoimy w korku a nasza pociecha coś kombinje, wtedy dobrze zerknąć i mieć przysłowiowe oczy dookoła głowy. poza tym dziecko też widzi wtedy twarz rodzica

2015-05-15 00:10

Obawiam się ,że może to lusterko jednak rozpraszać kierowcę w czasie jazdy, choć faktycznie jest udogodnieniem. Przydaje się szczególnie w przypadku maruderków. Osobiście preferuję jednak jazdę bez, z dzieciaczkiem siedzącym po przekątnej.

2015-05-07 04:33

Ja przy pierwszym dziecku miałam takie lusterko do obserwacji dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy. Obecnie nawet go nie szukałam i jakoś mi nie jest potrzebne. To drugie do obserwacji dziecka siedzącego przodem też kupiłam i od roku leży zapakowane w szufladzie. Da się bez tego jeździć i chyba lepiej, bo nic nie rozprasza. Chociaż ja wolę mieć małego po przekątnej od kierowcy tak, że jak stoimy gdzieś mogę się swobodnie do niego odwrócić.

2015-05-06 23:45

Mam takie ale ma kiepskie mocowanie, ześlizgiwało się ,czasem spadło, więc nie używam, warto zwrócić uwagę na mocowanie przy zakupie, ogólnie uwazam że to dobra rzecz ale dla dobrych kierowców, nie można przeciez ciągle zerkac na dziecko, trzeba patrzec na drogę, tak jest dla dziecka bezpieczniej.

2015-05-06 23:23

Ania jeździ już w foteliku, który jest ustawiony przodem do kierunku jazdy. Mój mąż nie umiał go inaczej zainstalować. Najczęściej jeździmy 10 km do moich rodziców. Nie jest to zbyt dużo, ale po drodze musimy przejechać przez przejazd kolejowy, na którym często stoimy. A jak stoimy, to zaczyna się płacz i muszę wychodzić na drogę, żeby małą uspokoić. A tak to w lusterku byśmy się widziały i może ta podróż byłaby przyjemniejsza. Pytanie tylko, czy to lusterko faktycznie spełnia swoją funkcję?

2015-05-06 22:57

Mysle ze jeśli jeździsz często z dzieckiem sama i na duże odleglosci to fajnie byłoby mieć cos takiego abys mogla zobaczyć co robi w tym czasie dziecko. Zwlaszcza jeśli jest już ruchliwe. Dobrze jest czasem spojrzeć na dziecko jeśli np. poplakuje co się tam u niego dzieje a w aucie nie mamy możliwości za bardzo podejrzenia bo nosidlo ustawione jest do nas tylem. Niestety nie mam takiego lusterka bo z dzieckiem jezdze sporadycznie i na krótkie odcinki.