Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Koło Galt do nauki siedzenia

Data utworzenia : 2013-12-16 18:11 | Ostatni komentarz 2016-10-25 13:41

konto usunięte

11663 Odsłony
45 Komentarze

Ma któraś? My już mamy, dzisiaj dotarło. Rozala już nie interesuje się matą u ma nerwy jak za długo leży, ale sama za długo jeszcze nie usiedzi. Dlatego zdecydowałam sie na koło, bo w nim nie ma prawa zrobić sobie krzywdy. A wy co o tym myślicie?

2016-10-25 13:41

O rogalu ciągle myślę, po pierwszym porodzie używałam poduszek przy karmieniu mamy ich w całym domu sporo na każdej kanapie ;) Teraz mam mieć cc i słyszę, że rogalu jest bardzo przydatny przy kp po takim porodzie i z raną nisko

2016-10-24 22:18

Ja również nie kupiła bym takiego koła. Jestem zdania że dziecko samo zadecyduje kiedy jest gotowe do samodzielnego siedzenia. Dla dobra i zdrowia kręgosłupa powinno samo usiąść a nie być motywowane niepotrzebnymi gadżetami. Nie popieram tego typu zabiegów i gadżetów przyspieszających rozwój dzieci a przede wszystkim szkodliwych dla nich. Silver rogal po porodzie bardzo Ci się przyda zarówno jako kojec jak i jako podpórka czy też ochraniacz niebezpiecznych miejsc.

2016-10-24 17:15

Niestety niezdrowy gadżet dla dziecka . Dziecko samo musi nauczyć się siedzieć. Nie mieliśmy i przy kolejnym dziecku też na pewno nie zakupie.

2016-10-24 14:11

Też myślałam o tym rogalu, ja mam go teraz w ciąży, jako zabezpieczenie w razie co bo pilnować i tak trzeba. Siostra męża tak zrobiła i sama o tym myślałam. Dziecko musi sobie zacząć samemu radzić, a ten gadżet jest niepotrzebnym wydatkiem.

2016-10-23 21:31

Też bym tego cuda nie kupiła , według mnie jest to zbędne , a dziecko powinno nauczyć się samo siadać a nie z pomocą takiego koła , po za tym dziecka nie powinno się sadzać póki samo nie usiądzie , u nas jak mała zaczęła sama siadać , siedziała ale tak nie pewnie , czasem przewracała się na boczki to zaczęłam jej pod plecki podkładać rogala do karmienia i bezpiecznie już siedziała jak się czymś zabawiła , jak się przewróciła to miała miękkie lądowanie na rogalu .

2016-10-23 20:55

Nie kupiłabym, to zbędny gadżet, do tego nie sądzę, żeby był zdrowy dla dziecka. Jeśli dziecko nie siedzi samodzielnie nie powinno się go sadzac, jeśli nie chodzi nie powinno się go prowadzać za rączki, pod paszki, a już na pewno za jedną rączkę, to wprowadza zły nawet e postawę dziecka, jest niezdrowe dla kręgosłupa. Dziecko każdy etap rozwoju powinno osiągać samo

2016-09-06 23:05

Witam miałam coś takiego ,ale nie byłam zadowolona .jak synek nie umial sam siedzieć to sie w tym przewracał a jak był już bardziej ruchliwy to zaczynał wypełzywac i bałam sie ze wypadnie na główkę.wiec szybko sie tego pozbylam.

2016-09-05 15:34

Tak jak wcześniej pisała Agulka, to zbędny gadżet. Dziecko musi rozwijać się w swoim tempie i nie ma co tego przyspieszać, sadzać, wkładać do chodzików itp. Dzieci najlepiej rozwijają się na podłodze. :)