Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

zakup prezentu dla noworodka

Data utworzenia : 2013-10-08 13:34 | Ostatni komentarz 2016-10-24 21:30

nosia89

15808 Odsłony
212 Komentarze

Dziewczyny co można kupić kilkudniowemu dziecku które już ma wszystko ( ubranka, pampersy, środki do pielęgnacji) a matka na dodatek nie lubi niepotrzebnych rzeczy i jak coś kupuje to coś "lepszego" ----- Z pierwszą wizytą u noworodka (wątek utworzony: 2014-01-02) Drogie mamy co oprócz ubranek dostawałyście w prezencie dla swoich pociech, kiedy przychodzili do was goście z pierwszą wizytą? Może wymienimy się doświadczeniem?

2013-10-09 09:04

ja też mam już wszystko dla dzidziusia,ale są rzeczy których nie kupiłam bo narazie nie skupiam się na tego typu dodatkach :) miło mi było kiedy moja mama i bratowa spytały mnie "co dzidziuś chciałby dostać" ;) więc na pewno nie pieluchy i chusteczki- bo to żadna pamiątka od cioci ,babci czy przyjaciółki, są rzeczy których nie kupiłabym sama bo są drogie i są tylko dodatkami-ale jakimi miłymi! - malutkie trampeczki, ładne ubranka, zestaw sztućców dziecięcych, albo zastawa stołowa dla malucha, zabawki do wózka i samochodu, klocki Lego - porządne rzeczy które będą pamiątką i możliwe że przydadzą się dopiero za jakiś czas- ale ten czas tak szybko leci ;) lub takie ramki jak na załączonym obrazku - niby niepraktyczne a przytrzymają w ryzach książeczki z bajkami (książki i bajki to też świetny prezent : ) ) ps- jak pisała Anita 1981 takie konstelacje czy projektory też są fajnym pomysłem, lub np. mobile czy karuzelka nad łóżeczko -niemowlaki uwielbiają obserwować i gadać do takich rzeczy

2013-10-08 19:39

Pampersy i chusteczki są bardzo przydatne i ich nigdy za dużo.Możesz kupić większy rozmiar jeśli teraz maluszek ma już zapas.Przydatne są też bodziaki.Teraz są takie fajne np z napisami. Wszystko zależy od pieniędzy,ale może jakaś mata edukacyjna.Albo taki album-pamiętnik. Zabawki z FP saobie wszyscy chwalą.

2013-10-08 15:59

ja to bardzo lubiłam jak Madzia dostawała albo ubranko albo jakąś zabaweczkę a pieluszki i chusteczki wolałam sama jej kupować bo nie każdy trafiał w pieluchy których używaliśmy

2013-10-08 15:40

Prezenty praktycznę lubię również i ja. Przy tak malutkim dziecku wydaje mi się, ze masz tak szerokie pole do popisu, wszystko zależy jedynie od finansów jakie masz zamiar przeznaczyć. Jeśli mama ma już "WSZYSTKO" uwierz mi ze zapas pampersów czy chusteczek schodzi tak szybko, ze zanim się obejrzy a będzie musiała udać się do sklepu po następny rozmiar pieluszek;) Mozesz kupić ubranka,piżamki ale najbezpieczniej będzie jeśli kupisz na wyrost wówczas masz pewnosć ze nie będzie za małe a i mama powinna się ucieszyć z ubranek na później, markowe ubranka kosztują wiec polecam polowanie na promocje i przeceny metki i tak zazwyczaj sie odrywa wiec, młoda mama nie bedzie wiedziała ile tak naprawdę za to zapłaciłaś;) kupując na wyrost nie musisz specjalnie celować z rozmiarem, Bluzeczki sweterki body to się przydaje zimą latem w każdej porze roku zwłaszcza przy takim maluszku. Jesli podobają ci się zabawki? Mozesz zakupić wszelkiego rodzaju zabawki na potem do raczkowania grające swiecące, kupując taki prezent masz pewność ze sie nie powtórzy ;) Fajne są pozytywki oraz konstelacje gwiazd na sufit które po zgaszeniu swiatła gasną lub świecą w różnych kolorach niektóre mają dodatkowo zamontowaną melodyjkę. Na pewno mama ucieszy sie z zestawu butelek, tutaj moze być klops jeśli bedzie używała innej firmy wiec lepiej podpatrzyć, ale butelki LOVI Avent zazwyczaj górują;) kolejnym ciekawym pomysłem są fajne zestawy miseczki łyżeczki i kubeczki kiedyś widziałam Canpola bardzo mi sie podobały ale szkoda było mi pieniedzy bo były zbyt drogie.