Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

zakup prezentu dla noworodka

Data utworzenia : 2013-10-08 13:34 | Ostatni komentarz 2016-10-24 21:30

nosia89

15809 Odsłony
212 Komentarze

Dziewczyny co można kupić kilkudniowemu dziecku które już ma wszystko ( ubranka, pampersy, środki do pielęgnacji) a matka na dodatek nie lubi niepotrzebnych rzeczy i jak coś kupuje to coś "lepszego" ----- Z pierwszą wizytą u noworodka (wątek utworzony: 2014-01-02) Drogie mamy co oprócz ubranek dostawałyście w prezencie dla swoich pociech, kiedy przychodzili do was goście z pierwszą wizytą? Może wymienimy się doświadczeniem?

2016-10-24 21:30

Moona prezent całkiem fajny jednak ja mimo wszystko albo zapytała bym rodziców co się przyda albo podarowałabym bon zakupowy to było by najbezpieczniejsze.

2016-10-24 13:52

Też fajny pomysł, bardzo oryginalny ja jeszcze do tego dorzuciłabym coś praktycznego może bon na zakupy jak pisały wyżej dziewczyny.

2016-10-23 20:05

A co myślicie o personalizowanych piosenkach dla dzieci na płycie jako prezent . Są to piosenki ( (12 piosenek )z imieniem dziecka , tak dziś przez przypadek znalazłam . Ja myślę ,że mógłby być to fajny prezencik.

2016-10-23 19:20

Te bony są naprawdę trafionym pomysłem na prezent.Każda mama kupi sobie to co jej się podoba,to co jej brakuje i we właściwym rozmiarze jak to będą ubranka.Mi się zdarzyło kiedyś kupić ubranka dla chrześniaka.Jak się okazało były za małe,mimo że kupiłam większe.

2016-10-23 19:13

Też jestem (tak jak niektóre z Was) za pampkami i bonami prezentowymi np. do smyka czy 5.10.15

2016-10-13 23:59

W tamtym roku podarowaliśmy z mężem prezent dla syna jego siostry w postaci Misia Mr B, który oprócz tego że ma wkład żelowy na kolki to dodatkowo szeleścił i był kolorowy co pobudzało jego wzrok- jestem zdania, że kupuję coś komuś co bym sama chciała dostać. Bon bardzo fajny pomysł, z ubranek średnio bym się cieszyła. Prezentem też mogłaby być mata edukacyjna lub jakaś zabawka również edukacyjna. Wszystko zależy od zasobności portfela, znajoma dostała wanienkę ze stelażem ale cenowo też fajna:)

2016-10-13 15:19

Najlepiej chyba zapytać rodziców, czy może nie potrzebują czegoś dla dziecka. Obie strony będą zadowolone, my kupimy coś co się naprawdę przyda, a rodzice będą mieli to co naprawdę wykorzystają. Jedni wolą , żeby była to prawdziwa pamiątka, inni coś naprawdę użytecznego i praktycznego. Wszystko też zależy od zasobności naszego portfela. Przyznam, że nie zawsze myślałam o tym w ten sposób, idąc troszkę na łatwiznę, kupowaliśmy w prezencie jakieś ubranko (przeważnie trochę większe na wszelki wypadek). Ale teraz po prostu bym zapytała:) A jeśli rodzice nie chcą 'współpracować' albo po prostu się krępują, możemy przeszukać 'dzieciowe' sklepy internetowe w poszukiwaniu inspiracji. Jeśli portfel pozwala, możemy wybrać a to żyrafkę sophie, a to klonowy gryzak, albo piękny bawełniany, tkany kocyk, który będzie zarówno przydatny jak i piękną pamiątką.

2016-09-23 11:08

Takie rzeczy, że srebra fajna pamiątka, ale nic więcej. Sama na chrzciny dostałam od babci złoty pierścionek. W końcu teraz na mnie pasuje, jednak złoto jest takie bardzo żółte starodawne i w zasadzie do niczego mi on nie pasuje. Sprzedać nie sprzedam, bo jednak sentyment jest. A z drugiej strony, gdyby wtedy rodzice dostali kasę lub zabawkę, to ja teraz po latach nawet o niej bym nie pamiętała.