Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

bliźnięta wielki szok dla ludzi

Data utworzenia : 2016-09-05 02:42 | Ostatni komentarz 2022-09-27 21:28

Konto usunięte

2504 Odsłony
26 Komentarze

Hej.jestem mama dwoch cudnych chlopcow -bliźniaków. Od poczatku denerwuje mnie zachwyt i gadanie innych ludzi "oj a ja daje sobie Pani rade" " współczuje" itp itd ale najbardziej irytujące jest to ze rodzice czy tez opiekunowie (zalezy z kim dzieci sa na spacerze) nie tlumacza dziecia ze jest możliwe posiadanie bliźniąt badz innych wieloraczków. Rozumiem zachwyt dzieci " Tato patrz pani ma dwa" "jaki pani ma śmieszny dlugi wozek" i zero reakcji opiekunów a wystarczyło by zwykle "tak,pani ma dwoje dzieci bo ta sa bliźnięta" " Pani ma taki wozek bo w nim przewożone jest dwoje dzieci" ale tylko głupie uśmieszki opiekunów. Dzieci sa bardzo mądre i szybko lapia

2016-09-05 11:46

M. Ufland ile mają już Twoi chłopcy?Ja też jestem mamą chłopców bliźniaków:) Ja akurat zawsze spotykam się z miłymi uśmiechami i komentarzami ze strony innych. Wczoraj byliśmy na zakupach w hipermarkecie i włożyłam synków do wielkiego wózka na zakupy i tak jeździliśmy i pełno było osób uśmiechających się na ten widok. Choć przyznam, że nieraz to jest frustrujące. Byliśmy nad morzem i tam prawie każdy się oglądał jakby bliźniaków nie widział. :)

2016-09-05 10:16

Na komentarze i reakcje innych nie powinnaś reagować.Ludzie czasem nie zdążą się zastanowić nad tym co mówią.Wydaję mi się,że bliźniaki wzbudzają podziw innych ludzi.Tym bardziej jak nie można odróżnić jednego dziecka od drugiego. Osobiście znam kilka mam bliźniaków i wszystkie są dumne,że są ich mamami. Jedną z nich kiedyś zapytałam(aby jej w czymś pomóc): "Czy daję radę". To odpowiedziała: "A czy mam inne wyjście" Nie przejmuj się komentarzami i spojrzeniami innych mam,bo one akurat wiedzą ile Cię to" kosztuje",aby je wychować. A dzieci czasem to co widzą czy myślą to powiedzą nie zdając sobie sprawę z tego,że mogą kogoś tym urazić. Ciesz się z tego,że masz dwójkę zdrowych i kochanych dzieciaczków.