Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

kameralne wesele

Data utworzenia : 2014-06-25 10:55 | Ostatni komentarz 2023-02-07 15:24

Klaudia.S.94

10738 Odsłony
159 Komentarze

Witam Panie. Co myślicie na temat kameralnego wesela na 40 - 50 osób (rodzice, rodzeństwo, chrzestni, wujkowie) trwającego do ok 24 z alkoholem i muzyka w tle ( raczej spokojne utwory, nie podoba nam się standard czyli wiejska kapela i jej majteczki w kropeczki ). Kieruję do Was to pytanie ponieważ chciałabym poznać opinie ludzi na temat spokojnych wesel. Jeśli któraś z Was miała właśnie takie wesele, poproszę o rady jak to zorganizować (jaka ilością dań, alkoholu, rodzaj muzyki oraz czy odbyło się to wesele bez tańców a muzyka tylko przygrywała czy gościom zależało by się poruszać).

2014-06-25 20:22

ja bym chciala miec takie wesele na 50 osob gora 60 ale normalnie z orkiestra do rana. Ogolnie takie duze weselicha np na 120 150 nie sa zbyt fajne bo polowa ludzi sie nie zna itp itd ale to wedlug uznania ;)

2014-06-25 16:22

Ja miałam wesele na około 50 osób. Robiłam je 18 lat temu więc wtedy było troszkę inaczej niż teraz. Całe wesele trwało 2 dni. Moi goście raczej chcieli tańczyć, a nie siedzieć. Ale to też zależy od rodziny, a ty ich najbardziej znasz. Więc przypomnij sobie wesela na jakich byłaś z rodziną i pomyśl, które najbardziej im się podobało.

2014-06-25 16:15

ja sama miałam taki ślub. Z tego względu, iż byłam w 5mc ciąży, było bardzo kameralnie. Ogólnie było 15osób, cała impreza skończyła się ok północy (i tak już padałam...). było skromnie ale fajnie:-):-):-)

2014-06-25 13:39

Ja byłam na takim weselu i się świetnie wybawiłam, ale to dużo zależy od "współweselników". Muzyka była z komputera dla każdego i tych starszych i młodych. Kuzyn ma akurat dar do rozbawiania ludzi i trochę prowadził tańce, co wszystkim się podobało. Myślę, że warto mieć takiego "kuzyna", jak się chcecie pobawić a nie tylko sztywno siedzieć. To jednak ważne przy tak małej ilości osób. Jedzenia było dużo, nawet za dużo ale oni nie posłuchali osoby nadzorującej jedzeniem i zamówili wszystko podwójnie. Tacy restauratorzy naprawdę wiedzą co mówią i warto ich posłuchać.

2014-06-25 13:24

Dobry temat ..Jeszcze nie mamy slubu ..cywilnego samego nie chcemy a koscielny wlasnie wolimy z weselem a nie tak nam doradzaja " do kosciola i do domu na kawe" ..Każda kobieta marzy chyba o białej sukni ..o tym aby chociaz w gronie najbliższych miec małe wesele z tancami ..ja bynajmniej gdzies sobie po cichy marze o takim skromnym do 50 osob doo białego rana : )

2014-06-25 11:33

Ja miałam bardzo kameralny i ślub i przyjęcie na 28 osób i tylko naprawdę Ci najbliżsi byli na przyjęciu a troszkę więcej znajomych było na ślubie i nikt nie miał do nas pretensji że kogoś nie zaprosiliśmy bo my chcieliśmy w tym dniu być naprawdę tylko z najbliższymi i bardzo było super.

2014-06-25 11:25

Ja kilka lat temu byłam na takim weselu , trwało trochę dłużej niż do 24.00 . Muzyka leciała z komputera , młodzi sobie wcześniej przygotowali repertuar, piosenki leciały i do tańca i do słuchania, polskich i zagranicznych wykonawców , było nawet lepiej jak z kapelą , przynajmniej mnie się lepiej podobało. Co do ilości posiłków to nie pamiętam, ale myślę że częstotliwość ciepłych posiłków jak na każdym innym weselu. Najlepiej porozmawiać w restauracji jak to zazwyczaj wygląda.