Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2169 Wątki)

Spadek żelaza osłabienie i przyspieszone bicie serca

Data utworzenia : 2020-07-10 14:53 | Ostatni komentarz 2021-01-19 17:21

adamos

3396 Odsłony
222 Komentarze

Dziewczyny u mnie 19tci od kilku dni szczególnie rano nawet jak zjem i ogólnie w ciągu dnia muszę siadać szybciej bije mi serce i trochę mi słabo. Myślę że spada mi zelazo. Niedawno robiłam krew i wyniki będą za jakiś czas. Jak się wspomagacie. Kiedyś bralam tardyferon ale po nim źle się czułam. Czy jakaś dieta bogata w żelazo? Macie jakieś rady? 

2021-01-19 17:21

Ja musze jeść żelazo w kapsułkach i mi teraz już nie spada jem co 2 dni sobie kapsułkę. 

Ginekolog mówił że w razie spadku musiałbym jeść antybiotyk jakiś i wtedy kobiety mają problem z zaparciami 

2021-01-19 15:13

Gorzka czekolada w dużej ilości , zapiekanki ze szpinakiem , buraki to podstawa. A z leków żelazek.

2021-01-18 10:55

Wątróbka jest magazynem toksyn, dlatego nie powinno się jej jeść w ciąży. Ja tam w ogóle jej nie jem, bo od dziecka nie lubię.

 

Ja też na początku ciąży, a potem w okolicy 20 tc miała takie problemy, ale wyniki morfologii były dobre. Czytałam, że takie stany są normalne, bo rozciągająca się macica i poruszające się dziecko naciskają na naczynia krwionośne i następuje chwilowe zaburzenie przepływu krwi. Po paru tygodniach dolegliwości mi przeszły.

2020-11-27 16:56

Podobniez rodzynki zawierają żelazo. Mi akurat nic nie podniosło żelaza ale przynajmniej nie spadało już bardziej. 

2020-11-27 16:54

Podobniez rodzynki zawierają żelazo. Mi akurat nic nie podniosło żelaza ale przynajmniej nie spadało już bardziej. 

2020-11-26 21:41

mama ha owszem migdały zawieraja zelazo ale pewnie by trzeba było zjeść ich bardzo dużo by przekroczyc poziom żelaza

2020-11-26 13:27

Ja osobiście jakoś za włoskimi nie przepadam. Jeszcze takie świeże to zjem ale suszone, bleeee.

Za to uwielbiam migdały, tyle że nie wiem jak to z żelazem w ich przypadku.

2020-11-25 22:16

Orzechy włoskie, Kiedyś słyszałam że można też wstawić na blaszce do piekarnika i ta skórka powinna się wykruszyć( ale tego nie praktykowałam)