Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2306 Wątki)

Aniball = łatwiejszy poród???

Data utworzenia : 2015-03-25 11:32 | Ostatni komentarz 2024-12-03 05:20

Konto usunięte

520922 Odsłony
9570 Komentarze

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że zakupiłam sobie Aniball (po konsultacji z lekarzem i innymi użytkowniczkami tego produktu). Słyszałam bardzo dużo dobrego na temat tego sprzętu - regularne ćwiczenia z nim mają niby zmniejszyć strach, uspokoić psychicznie a co najważniejsze - mają zapobiec rozcięciu krocza i pomóc w ćwiczeniach mięśni odpowiedzialnych za poród. Nie wiem, zobaczymy, przekonamy się :) Mi do ostatecznego terminu zostało 8 tygodni i zamierzam codziennie ćwiczyć. Czy to coś da - dam Wam znać jak już urodzę :P A któraś z Was może tego używała?????

2015-07-18 14:54

Coś Pat się nie odzywa :( Mam nadzieję, że wszystko w porządku i jest tak bardzo zajęta swoim małym szczęściem :) A ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń z aniballem po porodzie. Czy któraś z Was znalazła na to czas czy odpuściłyście na rzecz kulek? Mi minęły dzisiaj 3 tygodnie, ale za wcześnie na jakiekolwiek ćwiczenia ze sprzętem. Kupiłam kulki i w czwartek próbowałam nosić. Niestety mięśnie mam strasznie słabe. Kupiłam zestaw progresywny ale dwie lżejsze kulki mi się wyślizgują, choć dziwnie czuję, że to nie do końca przez mięśnie (mam problem z załadowaniem tak dużego (długiego) zestawu). Nosiłam chwilę jedną (miejsce mam na dwie, to drugie zostawiłam puste) i czułam straszny dyskomfort. Później bolało mnie podbrzusze i znów zaczęła lecieć mi krew :( Odpuszczam i wrócę jak skończy się połóg. Teraz przy niemal każdym karmieniu ćwiczę na sucho więc liczę, że wzmocnię mięśnie przez 3 tygodnie :) Syba, Ty bardzo szybko zaczęłaś ćwiczyć z kulkami i z tego co wiem, nic u Ciebie niepokojącego się nie działo. Wychodzi, że połóg znoszę gorzej, może przez to, że to drugie dziecko? Dajcie proszę znać czy aniball sprawdza się również po porodzie :)

2015-07-15 11:09

Pat- gratulacje!!! Jak tylko znajdziesz czas, to opowiadaj :)

2015-07-15 00:44

graaatluacje Pat :)

2015-07-14 10:14

Pat czekamy z niecierpliwością na relację :) GRATULACJE :))

2015-07-13 22:46

Pat! Gratuluję :) Wyczekałaś się biedna tyle po terminie. Ale już masz wszystko za sobą i Dzidzia jest już z Wami :) Również czekam na relację :) Ściskam mocno!! :)

2015-07-13 18:58

Gratuluje serdecznie PatPat. Super wiadomosc. :-) Napisz cos więcej o dzidziusiu no i o swoim porodzie jak bedziesz miala chwilę. Bardzo bardzo Was pozdrawiam.

2015-07-13 18:53

Cześć Dziewczyny! Ja wczoraj o 22:25 dołączyłam do grona matek

2015-07-13 17:51

Teraz czuje coraz większy ucisk , kości miednicy tak mnie bolą że cała noc nie spałam. Lekarz mówił że już kanał rodny jest gotowy ale łożysko jest w dobrej formie więc albo poród przyjdzie z zaskoczenia albo to jeszcze nie czas chociaż mam inne przeczucie.