Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Aniball = łatwiejszy poród???

Data utworzenia : 2015-03-25 11:32 | Ostatni komentarz 2025-01-13 07:28

Konto usunięte

522529 Odsłony
9585 Komentarze

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że zakupiłam sobie Aniball (po konsultacji z lekarzem i innymi użytkowniczkami tego produktu). Słyszałam bardzo dużo dobrego na temat tego sprzętu - regularne ćwiczenia z nim mają niby zmniejszyć strach, uspokoić psychicznie a co najważniejsze - mają zapobiec rozcięciu krocza i pomóc w ćwiczeniach mięśni odpowiedzialnych za poród. Nie wiem, zobaczymy, przekonamy się :) Mi do ostatecznego terminu zostało 8 tygodni i zamierzam codziennie ćwiczyć. Czy to coś da - dam Wam znać jak już urodzę :P A któraś z Was może tego używała?????

2015-07-28 19:25

Syba ja w 29 tc wylądowałam w szpitalu ze skurczami porodowymi i od tamtej pory musiałam leżeć i brać leki bo szyjka mi sie szybko skracała. I lekarz zabronił mi ćwiczen z balonikiem ze wzgledu na zagrozenie przedwczesnym porodem. a balonik mógłby te ryzyko zwiekszyć.

2015-07-27 19:06

Agnieszka a jakie miałaś przeciwskazania ?

2015-07-27 18:34

Bardzo zaluje ze mi nie bylo dane skorzystac z tej metody bo moze bym uniknela rozcinania krocza. strasznie mnie to doknelo i mam nadzieje ze przy kolejnej ciazy nie bede miec zadanych komplikacji i bede mogla sobie z balonikiem pocwiczyc. moze kolejnego rozciecia unikne jakims cudem przy kolejnym porodzie. bardzo Wam zazdroszcze ze udalo Wam sie urodzic bez potrzeby naciecia i bez pekniecia.

2015-07-27 17:59

Sama sie zastanawiam nad balonikiem ale sie troche boje, jednak jak czytam, ze ten balonik sprawia takie cuda to chyba sie zepne w sobie i w koncu zamowie:) tez chcialabym miec tak lekki porod jak wy dziewczyny a no i gratuluje sławy hehe:)

2015-07-27 17:43

Sylka nawet nie wiedziałam ze stałam się reklama

2015-07-26 09:29

Snowa ogromne, gratulacje!!! Kolejna szczęśliwa Mamusia :) Pat, a jak u Ciebie? Wyszłaś juz ze szpitala?? I ciekawe co u Marty, miała do 23go urodzić i siedzi cichutko.

2015-07-26 08:24

Snowa - ogromne gratulacje! Kolejny przykład, że balonik pomaga

2015-07-25 23:41

Zostalam dzis mama po raz pierwszy. Porod silami natury z wykorzystaniem zzo. Synus 55 cm 3250 kg i obwod glowki 35 cm. Porod bez nawet zadrapania w pozycji kucznej. Polozne nie mogly uwierzyc ze to w ogole mozliwe i malego lapaly w locie doslownie bo sie nie przygotowaly. :-) Dzieki aniballowi jestem cala. Podsumowujac cwiczylam ponad 4 tyg. Najwiekszy osiagniety obwod na balonie to 34 cm a zaczynalam od 18 cm. Moge ze spokojnym sumieniem stac sie chodzaca reklama tego gadzetu. Pozdrawiam Was. :-) :-)