Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2258 Wątki)

Aniball = łatwiejszy poród???

Data utworzenia : 2015-03-25 11:32 | Ostatni komentarz 2024-09-17 00:16

Konto usunięte

517800 Odsłony
9537 Komentarze

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że zakupiłam sobie Aniball (po konsultacji z lekarzem i innymi użytkowniczkami tego produktu). Słyszałam bardzo dużo dobrego na temat tego sprzętu - regularne ćwiczenia z nim mają niby zmniejszyć strach, uspokoić psychicznie a co najważniejsze - mają zapobiec rozcięciu krocza i pomóc w ćwiczeniach mięśni odpowiedzialnych za poród. Nie wiem, zobaczymy, przekonamy się :) Mi do ostatecznego terminu zostało 8 tygodni i zamierzam codziennie ćwiczyć. Czy to coś da - dam Wam znać jak już urodzę :P A któraś z Was może tego używała?????

2015-07-12 15:38

Ja również polecam lewatywę. Świadomość, że można narobić na dziecko lub położną czy lekarza może sprawić, że nie będziecie efektywnie parły. Marta - balonik to pikuś w porównaniu do dziecka :) Bez lewatywy lub naturalnego przeczyszczenia będzie tak jak Nienormatywna napisała :) Jeśli zależy Wam na tym, aby czuć się dobrze w trakcie porodu (na tyle na ile można czuć się dobrze :D) to zdecydujcie się na lewatywę. Zaszkodzić - nie zaszkodzi, a bardzo może pomóc :) Pat - dzidzia się przesuwa i szykuje :) Moja się nie ruszała więcej podczas ćwiczeń, Twoja widocznie czuje, że coś ją zaczepia ;-) Co do bólu, to dzięki nim szyjka się rozwiera. Wiesz chociaż na jakim jest to etapie u Ciebie? I mam nadzieję, że już urodzisz :) Twoja dzidzia najdłużej każe na siebie czekać ;-) Hirudo - mnie tak nie bolało, ale to druga ciąża. Mi się nawet brzuch nie opuścił przed porodem i teraz ten, który został po ciąży też jest wysoko :D W pierwszej ciąży w ogóle nie pamiętam czy coś takiego miałam, zresztą miałam wywoływany poród zanim organizm się przygotował :( więc pewnie mnie to ominęło.

2015-07-10 17:23

hirudo-bonum - też miałam i nadal mam to uczucie. Bardziej czuję takie napieranie. Nie jest przyjemnie, ale dziecko się przesuwa w kanale. Czasem mam wrażenie, że to się nie skończy, bo już jest tak nisko. A w domu, jak mnie tak boli, to nie wiem, czy już nie łapać dziecka z dołu, żeby nie wypadło:D

2015-07-10 17:19

U mnie w szpitalu nie robią lewatywy doktor powiedziała że to jest normalny proces i nic się nie stanie . nie wiem jak było przy pierwszym porodzie czułam tylko niesamowity ból nikt nic nie mówił a ja wolałam nie pytać

2015-07-10 17:16

Ja zdecydowanie wolę lewatywę. Jak nie zdążę jej zrobić sama w domu, to poproszę w szpitalu. Dużo lepsza opcja niż skrępowanie, jakby nie daj boże coś wyszło:P Zgłosiłam się dzisiaj do szpitala. Podpięli mnie na ktg. Wyszło prawidłowe. Odesłali do domu. Mam przyjechać, jak zacznie się akcja porodowa lub jutro rano na kolejne ktg. Ucieszyło mnie to, bo nie muszę leżeć na patologii:) Z całych sił będę się starała nie pękać! --> jak już nadejdzie ten moment:)

2015-07-10 13:16

Chyba trochę inaczej jak do stolca, bo przy baloniku i pełnych jelitach (chęci na kibelek) spokojnie mogę wtrzymać2-kę i wypchnąć mięśniami balonik, ale pewnie siła dużo większa przy dziecku i prze się czym się da :). Ja 2 dni temu, to spokojnie nawet te 24 napompowałam, ale ponieważ wiedziałam, że to pierwszy raz i zawsze przy pierwszym ćwiczeniu staram się nie ma max'a, tyko sukcesywnie zwiększać przez krwawienie przestałam. Za chwilę spróbuję znów...zobaczymy, czy znów się nie pojawi...mam nadzieję, że nie. Ja to mam problem większy z popuszczaniem przy wypychaniu - ciśnie mnie na pęcherz i czasem kilka kropel wyleci, a prawie po każdym wypchnięciu lecę siusiu...

2015-07-10 11:58

Snow polecam lewatywę to nie boli a będziesz miała pusty brzuch w przeciwnym wypadku możesz osrać własne dziecko i personel na sali. Dla dziecka jest to niebezpieczne ze względu na bakterie itp. A przy porodzie przesz jak do stolca.

2015-07-10 11:30

Ja wolę jednak lewatywę. Kurczę dziewczyny- ostatnio jak wstaję w nocy lub po nocy to boli mnie dół miednicy (otwór miednicy). Też tak miałyście? Chyba w nocy malutki coś już próbuje się wydostawać powolutku i napiera na dno miednicy.

2015-07-09 23:54

snowa mnie godzine przed porodem samoistnie tak przeczysciło że nie było nawet pytania o lewatywę :P Zreszta nawet jak bedziesz miec cos w jelitach to uwierz ze wszystko wydalisz przy pierwszym parciu :)